More stories

 • in

  Gafa e një britaniku pa humor si Michael Gove

  Nga Ilva Tare Michael Gove është ministri aktual i Drejtësisë në Britaninë e Madhe. Ai njihet si një ndër ideologët e konservatorëve të David Cameroon dhe një ndër zërat e zjarrtë në favor të shkëputjes nga Bashkimi Europian. Argumentat e Gove për ndërprerjen e marrëdhenies me Brukselin janë kryesisht ekonomike dhe arsyetojnë buxhetin prej afro […] More

 • in

  Relativizimi i “Panama Papers” dhe problemi shqiptar


  Nga Mero Baze Ka një përpjekje të qartë për ta relativizuar skandalin e zbuluar nga gazetarët në parajsën fiskale të Panamasë, duke futur sa më shumë elementë të diskutueshëm dhe duke i futur problemet në grackën ligjore dhe procedura gjykimi, të cilat nuk besoj se do të ndriçojnë kurrë drejtësinë në Shqipëri. Për t’i ikur […] More

 • in

  Relativizimi i “Panama Papers” dhe problemi shqiptar


  Nga Mero Baze Ka një përpjekje të qartë për ta relativizuar skandalin e zbuluar nga gazetarët në parajsën fiskale të Panamasë, duke futur sa më shumë elementë të diskutueshëm dhe duke i futur problemet në grackën ligjore dhe procedura gjykimi, të cilat nuk besoj se do të ndriçojnë kurrë drejtësinë në Shqipëri. Për t’i ikur […] More

 • in

  Shitën gomerët dhe blenë makina

  Nga Enkel Demi Para disa ditësh një vozitës nga Kukësi tregonte matësin e shpjetësisë, tek futej në tunelin e Kalimashit. Matësi shënonte 316 kilometra në orë. Me siguri zotëria do të ketë marrë një lumë lëvdatash nga komuniteti: “Je i modh plako!”. Uroj me gjithë zemër që kjo foto të ketë qenë kallpe dhe thjesht […] More

 • in

  Shitën gomerët dhe blenë makina

  Nga Enkel Demi Para disa ditësh një vozitës nga Kukësi tregonte matësin e shpjetësisë, tek futej në tunelin e Kalimashit. Matësi shënonte 316 kilometra në orë. Me siguri zotëria do të ketë marrë një lumë lëvdatash nga komuniteti: “Je i modh plako!”. Uroj me gjithë zemër që kjo foto të ketë qenë kallpe dhe thjesht […] More

 • in

  Shqipëria përballë rrezikut të “luftëtarëve xhihadistë në hije”

  Ndërsa shteti përballet me luftëtarët e kthyer nga Siria dhe vënien nën kontroll të xhamive, ekspertët thonë se të rinjtë janë ende të rrezikuar nga radikalizimi online dhe u frikësohen sulmeve të mundshme nga “ujq të vetmuar”.Nga Aleksandra Bogdani, BIRN   “Ajo xhami është kaq pranë Tiranës, por ne shkuam atje vetëm 11 vjet pas […] More

 • in

  Shqipëria përballë rrezikut të “luftëtarëve xhihadistë në hije”

  Ndërsa shteti përballet me luftëtarët e kthyer nga Siria dhe vënien nën kontroll të xhamive, ekspertët thonë se të rinjtë janë ende të rrezikuar nga radikalizimi online dhe u frikësohen sulmeve të mundshme nga “ujq të vetmuar”.Nga Aleksandra Bogdani, BIRN   “Ajo xhami është kaq pranë Tiranës, por ne shkuam atje vetëm 11 vjet pas […] More

 • in

  Me shit seks në kishë

  Ta ka ënda që një nuse krahëzbuluar, me gjoks të hapur sa më s’ka, të bëjë një foto në ikonostas mes shën Mërisë me Jezusin foshnje dhe një tjetër ikone të vetë Jezusit. Kudo në botë, Itali, Francë, Greqi, SHBA, Gjermani, kjo do të përbënte skandal. Në Shqipëri jo, sepse padija në rastin më të […] More

 • in

  Me shit seks në kishë

  Ta ka ënda që një nuse krahëzbuluar, me gjoks të hapur sa më s’ka, të bëjë një foto në ikonostas mes shën Mërisë me Jezusin foshnje dhe një tjetër ikone të vetë Jezusit. Kudo në botë, Itali, Francë, Greqi, SHBA, Gjermani, kjo do të përbënte skandal. Në Shqipëri jo, sepse padija në rastin më të […] More

 • in

  Refugjatët, debat teorik dhe i pabazë

  Që nga shtatori i vitit të kaluar, kur shenjat e para të mbylljes së kufijve të Europës qendrore dhe jugore u shfaqën, një debat thellësisht teorik është zhvilluar në Shqipëri: T’i hapim ajo jo dyert për refugjatët? Në thelb, pyetja është e pavend.Nga Gjergj Erebara, BIRN Shqipëria nuk është vënë fare në provën nëse duhet […] More