More stories

 • in

  Refugjatët, debat teorik dhe i pabazë

  Që nga shtatori i vitit të kaluar, kur shenjat e para të mbylljes së kufijve të Europës qendrore dhe jugore u shfaqën, një debat thellësisht teorik është zhvilluar në Shqipëri: T’i hapim ajo jo dyert për refugjatët? Në thelb, pyetja është e pavend.Nga Gjergj Erebara, BIRN Shqipëria nuk është vënë fare në provën nëse duhet […] More

 • in

  25 vjet emigracion dhe refugjatët sirianë në dyert tona

  Nëse Shqipëria do t’u thonte refugjatëve sirianë STOP, nëse ne do të mbyllim kufijtë siç deklaroi Kryeministri, nuk do bëjmë asgjë tjetër veç do të shkelim mbi gjithë atë që kemi thënë për 25 vjet me radhë. Nëse ne mbyllim kufijtë për ata njerëz në nevojë, shkelim mbi ata 1,5 milion shqiptarë, që në rrethana […] More

 • in

  25 vjet emigracion dhe refugjatët sirianë në dyert tona

  Nëse Shqipëria do t’u thonte refugjatëve sirianë STOP, nëse ne do të mbyllim kufijtë siç deklaroi Kryeministri, nuk do bëjmë asgjë tjetër veç do të shkelim mbi gjithë atë që kemi thënë për 25 vjet me radhë. Nëse ne mbyllim kufijtë për ata njerëz në nevojë, shkelim mbi ata 1,5 milion shqiptarë, që në rrethana […] More

 • in

  Përkushtim fetar dhe paralajmërim politik

  Me takimin e tyre në Kubë kreu i kishës katolike, Papa Françesku dhe kreu i kishës ortodokse ruse, Patriarku i Moskës Kiril hapën një faqe të re në historinë e kishës Nga Christoph Strack Po, që para zhvillimit të tij, takimi u vlerësua si një kthesë “historike”. Por edhe nga “Deklarata e Përbashkët” me 30 […] More

 • in

  Përkushtim fetar dhe paralajmërim politik

  Me takimin e tyre në Kubë kreu i kishës katolike, Papa Françesku dhe kreu i kishës ortodokse ruse, Patriarku i Moskës Kiril hapën një faqe të re në historinë e kishës Nga Christoph Strack Po, që para zhvillimit të tij, takimi u vlerësua si një kthesë “historike”. Por edhe nga “Deklarata e Përbashkët” me 30 […] More

 • in

  Jetimët shqiptarë të ISIS-it të mbetur në Siri

  17 bij, nga të cilët 14 të mitur, kanë humbur baballarët, luftëtarë të ISIS-it. Familjet kërkojnë të mundësohet kthimi i fëmijëve në Shqipëri Nga Flamur Vezaj Shtatëmbëdhjetë fëmijë shqiptarë kanë mbetur jetimë në Siri, pasi baballarët e tyre janë vrarë gjatë luftimeve si pjesë e organizateve terroriste të ISIS-it. ABC News ka mësuar se besimtarët […] More

 • in

  Jetimët shqiptarë të ISIS-it të mbetur në Siri

  17 bij, nga të cilët 14 të mitur, kanë humbur baballarët, luftëtarë të ISIS-it. Familjet kërkojnë të mundësohet kthimi i fëmijëve në Shqipëri Nga Flamur Vezaj Shtatëmbëdhjetë fëmijë shqiptarë kanë mbetur jetimë në Siri, pasi baballarët e tyre janë vrarë gjatë luftimeve si pjesë e organizateve terroriste të ISIS-it. ABC News ka mësuar se besimtarët […] More

 • in

  Përse Franca?

  129 viktima, mbi 350 të plagosur. Është bilanci i sulmeve terroriste që mbrëmjen e të premtes masakruan Parisi e tronditën mbarë botën. Pse u zgjodh pikërisht Franca? Nga Andi BUSHATI More

 • in

  Përse Franca?

  129 viktima, mbi 350 të plagosur. Është bilanci i sulmeve terroriste që mbrëmjen e të premtes masakruan Parisi e tronditën mbarë botën. Pse u zgjodh pikërisht Franca? Nga Andi BUSHATI More

 • in

  Politika dhe Etika, dje dhe sot

  Nga Eugjen Merlika “Patriotizmi ama nuk është vetëm kaq, patriotizmi ka edhe një fizionomi etike, sepse bashkë me atdheun dhe tek atdheu shihet një standard, një vlerë morale më vete që duhet forcuar vazhdimisht, duhet përkryer e rrezatuar në çdo akt tonin”- Atjon V. Zhiti Politika si koncept përfshin një tërësi njohurish, rregullash e ligjesh […] More