More stories

 • in

  Të takohesh sërish me Papa Françeskun

  Mbresa nga Visar Zhiti Të takohesh përsëri me Papa Françeskun, të shtrëngosh duart me Shenjtërinë e Tij, të vështrohesh në sy, të prarohesh nga drita e vështrimit të tij, e mirësisë, ku pëziehen një si ngazëllim qiellor dhe përkushtimi përdëllyes i Bariut, të shkëmbesh disa fjalë, ku Ai menjëherë të thotë atë që të duhet, […] More

 • in

  Ramush Haradinaj në liri të kushtëzuar

  Ish kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj duhet të mos largohet e të paraqitet dy herë në javë në gjykatë. AAK: “Vendimi i Gjykatës franceze për Haradinajn, drejtësi jo e plotë”Rama: “Mirukthefsh në Prishtinë i dashur Ramush” Prishtinë, 12 janar 2017 – Gjykata e Colmar të Francës liroi sot me kusht ish kryeministrin e Kosovës dhe […] More

 • in

  Primarie sindaco di Parma, primo passo superato egregiamente da Alimadhi

  Raccolti oltre 800 firme da 500 necessarie. Dal suo staff: “Felicissimi, ma la vera campagna comincia domani” Roma, 10 gennaio 2017 – Ottocentoquarantatre firme depositate per Gentian Alimadhi, il candidato italo-albanese delle primarie che definiranno il candidato sindaco di Centrosinistra a Parma. Era oggi il termine ultimo per presentare le 500 firme necessarie in appoggio […] More

 • in

  Conto alla rovescia a Parma. Alimadhi pare il favorito già nella raccolta firme

  Ultimi giorni utili per la raccolta firme al sostegno del proprio candidato alle Primarie di CentroSinistra di Parma. Si conclude, infatti, martedì prossimo, 10 gennaio, il tempo a disposizione dei candidati a Parma, di portare l’appoggio di almeno 500 firmatari, cittadini italiani residenti nel Comune capoluogo. Dopo lo scandalo delle firme fasulle in Sicilia da […] More

 • in

  Saviano a Salvini e Meloni: “Beceri razzisti”

  Dopo essere stato invitato ad andarsene in Africa, visto che sogna “sindaci africani”, lo scrittore replica ai leader della Lega Nord e Fratelli d’Italia. “Non esiste alcuna invasione, ma un Paese che loro due hanno contribuito a rendere inefficiente, cattivo, discriminatorio” Roma, 5 gennaio 2017 – “Sogno sindaci africani”, ha detto martedì scorso in un’intervista […] More

 • in

  Shtetësi, bashkim familjar e test i italishtes, sot nuk mund të aplikohet

  “Mirëmbajtje e jashtëzakonshme” edhe për të gjithë ditën e sotme për uebsajtin e ministrisë së Brendshme. Javët e shkuara ka pasur jo pak probleme Romë, 4 janar 2017 – Dëshironi të aplikoni për shtetësinë italiane? Të sillni në Itali dikë me bashkim familjar apo të prenotoni testin e gjuhës të domosdoshëm për të kërkuar kartën […] More

 • in

  Probleme me drejtësinë në Itali, KQZ u heq mandatin tre të zgjedhurve

  Në kuadrin e dekriminalizimit të politikës, KQZ ka shpallur të pavlefshme dhe ka ndërprerë mandatet e kryebashkiakut të Kavajës Elvis Rroshi dhe dy deputetëve Dashamir Tahirit dhe Shkëlqim Selamit Tiranë, 29 dhjetor 2016 – KQZ vendosi sot shpalljen të pavlefshëm dhe përfundimin e parakohshëm të mandatit deputetëve Shkëlqim Selami dhe Dashamir Tahiri dhe kryebashkiakut të […] More

 • in

  Vizat e hyrjes, BE mund të pezullojë marrëveshjet e liberalizimit

  Parlamenti Evropian miraton një mekanizëm të ri për rifutjen e vizave të hyrjes nga Vende që sot gëzojnë lëvizjen e lirë, në rast se rritet emigracioni i parregullt. Është “freni i emergjencës” i kërkuar nga 28 vendet për të liberalizuar hyrjet nga Ukraina Romë, 22 dhjetor  2016 – Po mbërrin “freni i emergjencës”. Nuk është […] More

 • in

  Minniti, Poletti e Alfano al governo dell’immigrazione … almeno per qualche mese

  Guideranno i ministeri dell’Interno, del Lavoro e degli Esteri. Tre ruoli chiave per gli immigrati nella squadra scelta da Paolo Gentiloni, che ha già avuto la fiducia dei due rami del Parlamento. Alfano lasciando il Viminale: “Ora tocca al Pd occuparsi di accoglienza” Roma, 14 dicembre 2016 – Difficile dire fino a quando durerà e […] More

 • in

  Lecce. Arrestohen 20 vetë në kuadër të luftës kundër trafikut të drogës

  Janë shkatërruar dy organizata me italianë e shqiptarë të tipit mafioz që i dedikoheshin trafikut të drogës dhe grabitjeve. Romë, 14 dhjetor 2016 – Është mbyllur me operacionin e të hënës të koordinuar nga Drejtoria Investigative Antimafia e Lecces një hetim gjerë i nisur në gusht të vitit 2012 në provincat e Lecces, Pratos dhe […] More