More stories

 • in

  105-vjetori i Pavarësisë, shqiptarët e Italisë në festë

  Si çdo vit, edhe këtë nëntor shumëfishohen veprimtaritë e komunitetit shqiptar. Në të katër anët e çizmes festohet dita e Flamurit, kujtohet përvjetori i 105-të i shpalljes së Pavarësisë. Në vijim disa prej veprimtarive, të cilave kushdo mund t’u shtojë (në formën e komentit) të tjera që po zhvillohen në zonën ku jeton. Në veçanti […] More

 • in

  5.000 € nga Fondacioni MIGRA Onlus për të festuar 28 Nëntorin

  Çdo shoqatë mund të paraqesë kërkesë, maksimumi për financimin e tri projekteve. Për çdo projekt, Fondacioni vë në dispozicion 500 €. Duhet nxituar tashmë, kërkesat duhen paraqitur deri më 31 tetor 2017 Romë, 24 tetor 2017 – Ka mbetur vetëm një javë për të përfituar nga financimi total prej 5.000 € i vënë në dispozicion […] More

 • in

  Kapllani e le riflessioni sul Breve diario di frontiera conquistano Parma

  “Breve diario di frontiera” di Gazmend Kapllani, edito da Del Vecchio e tradotto da Maurizio De Rosa, è stato presentato lunedì, in occasione dell’apertura del primo ciclo letterario “Autunno d’autore”, promosso dall’associazione albanese Scanderbeg di Parma, presso la libreria “Diari di Bordo”. In una sala gremita, che ha visto il “tutto esaurito”, l’entusiasmo di condividere […] More

 • in

  Kapllani con il suo “Breve diario di frontiera” apre l’Autunno di Autore di Scanderbeg

  “Autunno d’autore” è la nuova iniziativa, da non perdere, dell’associazione Scanderbeg di Parma, dedicata agli autori contemporanei. Il primo incontro, lunedì prossimo con “Breve diario di frontiera” di Gazmend Kapllani. Il secondo, sabato 14 ottobre con “Unë banoja në Tiranë” di Arben Imeri Parma, 7 ottobre 2017 – Gazmend Kapllani ed il suo “Breve diario […] More

 • in

  Krijohet dega e parë e Lobit Euro-Atlantik shqiptar në Itali

  Organizata, e lindur në Gjermani, synon bashkimin nën të njëjtën çati të të gjitha shoqërive civike shqiptare nëpër botë për projekte të përbashkëta në të mirë të diasporës dhe të vetë Shqipërisë dhe KosovësInformacioni që botojmë është sjellë në redaksi nga Marsela Koçi Të dielën e 23 korrikut u mbajt takimi i parë i Organizatës […] More

 • in

  “La notte del Martire”, la storia del seminarista che sfidò il comunismo

  Il melodramma è dedicato al seminarista Mark Çuni nato a Rranxa, Scutari nel 1919, ucciso dalla dittatura comunista nel 1946. È uno dei 38 martiri proclamati Beati da Papa Francesco. Sarà presentato domenica a Legnano, e lunedì a Pistoia La domenica del 9 luglio presso la parrocchia di San Pietro, rione Canazza di Legnano dopo  […] More

 • in

  Edhe Shqipëria në Festën Multikulturore 2017 në Collecchio të Parmës

  Punime artistike etnike, gatime apo veshje, kostume tradicionale e prezantim veprimtarish të ndryshme të shoqatave nga përfaqësuesit e emigrantëve të shteteve të ndryshme që banojnë në Parma edhe në edicionin e 21-të e festës shumëngjyrëshe. Paraqitje dinjitoze e Scanderbeg-ut  të Parmës Si çdo vit, Collecchio i Parmës kthehet edhe këto ditë në një vend që […] More

 • in

  Presentazione a Roma dell’ultimo romanzo di Ibrahimi, “Il tuo nome è una promessa”

  Il 7 giugno 2017, alle ore 18.00, l’associazione culturale italo-albanese Occhio Blu – Anna Cenerini Bova, in collaborazione con la rivista Confronti e la casa editrice Einaudi, presenta a Roma (sala della Chiesa Valdese in via Marianna Dionigi 59)  l’ultimo libro di Anilda Ibrahimi “Il tuo nome è una promessa”. All’incontro sarà presente l’autrice Ibrahimi. […] More

 • in

  “Porosia e fundit e Skënderbeut”, fëmijët shqiptarë të Parmës festojnë

  Festa e 1 Qershorit e  shkollës shqipe Scanderbeg të Parmës, që këtë vit është teatri me titull “Porosia e fundit e Skënderbeut” Ashtu si edhe në vitet e shkuara, mbyllet viti shkollor dhe festohet festa e fëmijëve, Festa e 1 Qershorit me nxënësit e Shkollës Shqipe në Parma. Një vit i vështirë, për të parën […] More