More stories

 • in

  Presentazione a Roma dell’ultimo romanzo di Ibrahimi, “Il tuo nome è una promessa”

  Il 7 giugno 2017, alle ore 18.00, l’associazione culturale italo-albanese Occhio Blu – Anna Cenerini Bova, in collaborazione con la rivista Confronti e la casa editrice Einaudi, presenta a Roma (sala della Chiesa Valdese in via Marianna Dionigi 59)  l’ultimo libro di Anilda Ibrahimi “Il tuo nome è una promessa”. All’incontro sarà presente l’autrice Ibrahimi. […] More

 • in

  “Porosia e fundit e Skënderbeut”, fëmijët shqiptarë të Parmës festojnë

  Festa e 1 Qershorit e  shkollës shqipe Scanderbeg të Parmës, që këtë vit është teatri me titull “Porosia e fundit e Skënderbeut” Ashtu si edhe në vitet e shkuara, mbyllet viti shkollor dhe festohet festa e fëmijëve, Festa e 1 Qershorit me nxënësit e Shkollës Shqipe në Parma. Një vit i vështirë, për të parën […] More

 • in

  Gjuha shqipe e Diasporës, festë në Selanik

  Mbahet Seminari X i mësimit plotësues të gjuhës shqipe në GreqiNga Anila Kadija Muaji Maj shënoi një bashkëpunim të shkëlqyer të mësuesve në Greqi. Dhe jo vetëm! Lidhja e mësuesve shqiptarë në Greqi, me 7 maj të këtij viti hapi dyert e Seminarit të 10-të, me leje vendimi nr 2524/2011 të Gjykatës së Athinës, të […] More

 • in

  Occhio Blu presenta “Il sogno italiano” di Ylljet Aliçka

  Verrà presentata la traduzione in lingua italiana del romanzo di Ylliet Aliçka “Il sogno italiano”, ispirato alla storia dei sei fratelli Popa che a cavallo degli anni ’80 e ’90 vissero una vicenda emblematica della tragicità dell’emigrazione nel mondo e del sacrificio  affrontato dalla popolazione albanese  nella  marcia verso la transizione democratica. L’evento – che […] More

 • studenti
  in

  Universitetet italiane. Nisin regjistrimet për vitin 2017/2018 për të huajt

  Nisin procedurat që do të sjellin mijëra të rinj që sot nuk jetojnë në Itali për të ndjekur këtu në universitetet, akademitë, konservatorët italianë. Kërkesat pranë konsullatave italiane në atdhe brenda datës 21 korrik 2017 Romë, 12 prill 2017 – Janë hapur që më 20 mars pararegjistrimet për të rinjtë e huaj që duan të […] More

 • in

  Nasce Forum Donne Indipendenti, una tavola rotonda per parlare al feminile

  Le albanesi di Parma fondano il loro Forum. La presidentessa: “È aperto a tutte le donne, senza distinzione di nazionalità, convinzioni, idee e condizioni sociali. Ha come scopo la realizzazione di iniziative diverse, sempre nel ottica del contributo della donna” “La bellezza di una donna non dipende dai vestiti che indossa né dall’aspetto che possiede […] More

 • in

  Universiteti, caktohen datat për provat e pranimit për fakultetet me numër të mbyllur

  Nga 5 deri në 15 shtator 2017 për fakultetet e Mjekësisë, Vetërinarisë, Odontoiatrisë, Arkitekturës, Profesioneve të Shëndetësisë dhe Shkencave të arsimit fillor. Vlejnë edhe për studentët e huaj, por ata që jetojnë jashtë Italisë më parë duhet të bëjnë praktikën e pararegjistrimit Romë, 14 mars 2017 – Ëndërroni të bëheni mjekë, dentistë, veterinerë, arkitektë, mësues, […] More

 • studenti
  in

  Studentët e huaj, tallja me lejet e qëndrimit më të gjata

  Ligji mbetet i pazbatuar. E kështu çdo vit duhet të vihen në radhë në universitet, në postë e në kuesturë. Peticioni: “Të mos shkatërohen ëndrrat e studentëve duke u mohuar të drejtat e tyre” Romë, 11 janar 2017 – Ekziston një angazhim që Italia nuk po respekton. Një ligj, të cilin prej tre vjetësh, qeveritë […] More

 • in

  “Jam kuqezi”, De Biasi mes shqiptarëve në Milano

  Mbresa nga një takim i veçantëNga Astrit Çela “Shqiptarët kuqezi nga të gjitha trevat tona na kanë emocionuar, gëzuar dhe na kanë bërë shumë krenarë për skuadrën tonë kombëtare të futbolit, për Kombin dhe për flamurin tonë. Kisha kohë që dëshiroja të kishim Misterin Gianni De Biasi mes nesh, këtu në Milano, pas atij kualifikimi […] More

 • in

  L’immigrato non sa l’italiano, il sindaco gli nega la cittadinanza

  Il primo cittadino di Brugnera rimanda a casa un altro aspirante cittadino. “È analfabeta, come rispetterà le nostre leggi?” Roma, 21 dicembre 2016 – Il sindaco Ivo Moras non si rassegna. Nella sua Brugnera, novemila anime in provincia Pordenone, la legge e i richiami del ministero dell’Interno non sembrano arrivare.  “Non si può dare la […] More

 • in

  “Unë jam kuqezi” – Serata rossonera con Gianni De Biasi

  Cena e degustazione vini nella cantina Vigne Olcru a Santa Maria della Versa (PV). Organizzata da Albania & Futuro, il 15 dicembre 2016, alle ore 20.00 Il 15 dicembre 2016, l’associazione Albania & Futuro organizza “Unë jam Kuqezi”, una festa rossonera nel cuore della Lombardia, a Santa Maria della Versa, comune famoso per i vigneti […] More