More stories

 • in

  Fëmijët e Scanderbeg Parma festuan paravësinë e Kosovës

  Një pasdite me fëmijët e shkollës shqipe Scanderbeg në Parma Me rastin e 8 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës shkolla shqipe “Scanderbeg Parma” organizoi të dielën një pasdite tematike në formën e një mësimi të hapur. Nxënësit kishin të gjithë plisat e bardhë në kokë si simbol i shqiptarëve. Pasditja nisi me këndimin e himnit […] More

 • in

  Fëmijët e Scanderbeg Parma festuan paravësinë e Kosovës

  Një pasdite me fëmijët e shkollës shqipe Scanderbeg në Parma Me rastin e 8 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës shkolla shqipe “Scanderbeg Parma” organizoi të dielën një pasdite tematike në formën e një mësimi të hapur. Nxënësit kishin të gjithë plisat e bardhë në kokë si simbol i shqiptarëve. Pasditja nisi me këndimin e himnit […] More

 • in

  Shoqata Scanderbeg e Parmës feston përvjetorin e pavarësisë e Kosovës

  Shoqatat informojnë Në vazhdën e veprimtarive të shumta, shoqata Scanderbeg e Parmës njofton se të dielën do të festojë përvjetorin e Pavarësisë së Kosovës. Duke përfshirë të gjithë, nga më të vegjlit e komunitetit. Në fakt, shkolla shqipe “Scanderbeg Parma” do të organizojë mësimin e hapur me temë “Të njohim republikën e Kosovës”. “Nxënësit tanë […] More

 • in

  Shoqata Scanderbeg e Parmës feston përvjetorin e pavarësisë e Kosovës

  Shoqatat informojnë Në vazhdën e veprimtarive të shumta, shoqata Scanderbeg e Parmës njofton se të dielën do të festojë përvjetorin e Pavarësisë së Kosovës. Duke përfshirë të gjithë, nga më të vegjlit e komunitetit. Në fakt, shkolla shqipe “Scanderbeg Parma” do të organizojë mësimin e hapur me temë “Të njohim republikën e Kosovës”. “Nxënësit tanë […] More

 • in

  Scanderbeg e Ura, veprimtari të shtunën, në Parma e Novara

  Shoqatat informojnë Grupi i Valleve i shoqatës Scanderbeg të Parmës fton bashkatdhetarët e bashkëqytetarët e Parmës të marrin pjesë në shfaqjen “Generazione in… canto” që do të zhvillohet në Auditorium del Carmine, në rrugën Duse të Parmës të shtunën, 20 shkurt, në orën 15.30. Hyrja është falas. Po të shtunën por nga ora 19.30 në […] More

 • in

  Scanderbeg e Ura, veprimtari të shtunën, në Parma e Novara

  Shoqatat informojnë Grupi i Valleve i shoqatës Scanderbeg të Parmës fton bashkatdhetarët e bashkëqytetarët e Parmës të marrin pjesë në shfaqjen “Generazione in… canto” që do të zhvillohet në Auditorium del Carmine, në rrugën Duse të Parmës të shtunën, 20 shkurt, në orën 15.30. Hyrja është falas. Po të shtunën por nga ora 19.30 në […] More

 • in

  Vizat e hyrjes. Nga 2016 do të paguajnë edhe studentët: 50 euro

  Risia në Ligjin e ri të Qëndrueshmërisë. Ngritje me 20% dhe 40% edhe për shumë tarifa të tjera të konsullatave italiane në botë Romë, 15 janar 2016 – Të vish në Itali për studime tani kushton akoma më shumë. Prej vitesh sistemi universitar përpiqet të lehtësojë mbërritjen e njerëzve me formim të lartë profesional dhe […] More

 • in

  Vizat e hyrjes. Nga 2016 do të paguajnë edhe studentët: 50 euro

  Risia në Ligjin e ri të Qëndrueshmërisë. Ngritje me 20% dhe 40% edhe për shumë tarifa të tjera të konsullatave italiane në botë Romë, 15 janar 2016 – Të vish në Itali për studime tani kushton akoma më shumë. Prej vitesh sistemi universitar përpiqet të lehtësojë mbërritjen e njerëzve me formim të lartë profesional dhe […] More

 • in

  Siena. “Nice to meet you Albania”

  Takim më 4 dhjetor në Universitetin e Sienës. Tema “Shqipëria dhe aderimi në BE. Studentët shqiptarë në Siena dhe e ardhmja e tyre evropiane” Takimet e përvitshme “Nice to meet you” të organizuara në universitetin e Sienës me komunitetet studentore të huaja këtë radhë do të mbyllen më 4 dhjetor me një takim dedikuar Shqipërisë. […] More

 • in

  Siena. “Nice to meet you Albania”

  Takim më 4 dhjetor në Universitetin e Sienës. Tema “Shqipëria dhe aderimi në BE. Studentët shqiptarë në Siena dhe e ardhmja e tyre evropiane” Takimet e përvitshme “Nice to meet you” të organizuara në universitetin e Sienës me komunitetet studentore të huaja këtë radhë do të mbyllen më 4 dhjetor me një takim dedikuar Shqipërisë. […] More