More stories

 • in

  Shqiptarët shpërthejnë derën e perëndimit

  Me autobusë fizarmonikë, kamionë Skoda e deri me makina plehrash niste arratia e shqiptarëve. Gjashtë muaj më pas do të zaptoheshin anijet drejt Italisë Hyrja nëpër ambasada kish filluar më datë 20 qershor, kur autobusi fizarmonikë me targë TR 00301, i drejtuar nga shoferi Bujar Alikaj, ndaloi rastësisht pranë mureve të ambasadës greke. Më pas, […] More

 • in

  Korrik 1990. Në Itali zbarkon një popull fantazmash

  “Në Itali mbërrin një popull fantazmash” është titulli i të përditshmes La Repubblica. Janë shqiptarët  që shpërthyen ambasadat, e para ikje masive që do të vinte në krizë sistemin komunist duke e detyruar t’u lejonte arratinë drejt Italisë. Ku mbërrijnë të sfilitur përballë një bote që  deri dje nuk e dinte që ekzistonin… nga Vincenzo […] More

 • in

  Vlerësim i merituar

  Costante Italo Fortino, studiues i mirënjohur i letrave shqipe e profesor i gjuhës dhe i letërsisë shqipe në Universitetin “L’Orientale” të Napolit mori çmimin “Mjeshtër i madh” Nga Rando Devole Më 8 maj 2015, në mjediset e Ambasadës shqiptare në Romë u zhvillua një takim për nder të prof. Costante Italo Fortino, të cilit Presidenti […] More

 • in

  Vlerësim i merituar

  Costante Italo Fortino, studiues i mirënjohur i letrave shqipe e profesor i gjuhës dhe i letërsisë shqipe në Universitetin “L’Orientale” të Napolit mori çmimin “Mjeshtër i madh” Nga Rando Devole Më 8 maj 2015, në mjediset e Ambasadës shqiptare në Romë u zhvillua një takim për nder të prof. Costante Italo Fortino, të cilit Presidenti […] More

 • in

  Gianni De Biasi bëhet shqiptar

  “I nderuar dhe i lumtur” Trajneri i kuqezinjve, italiani Gianni De Biasi, nga dita e sotme është edhe shqiptar. Jo vetëm me zemër por edhe zyrtarisht, me pasaportë. Në vigjilje të ndeshjes së futbollit mes përfaqësueses kuqezi e asaj të Armenisë, presidenti i Shqipërisë Nishani ka takuar futbollistët në Durrës ku po stërviten, e me […] More

 • in

  Gianni De Biasi bëhet shqiptar

  “I nderuar dhe i lumtur” Trajneri i kuqezinjve, italiani Gianni De Biasi, nga dita e sotme është edhe shqiptar. Jo vetëm me zemër por edhe zyrtarisht, me pasaportë. Në vigjilje të ndeshjes së futbollit mes përfaqësueses kuqezi e asaj të Armenisë, presidenti i Shqipërisë Nishani ka takuar futbollistët në Durrës ku po stërviten, e me […] More

 • in

  Edi Rama për Il Corriere della Sera: Shqipëria vendi ideal për çdo sipërmarrës italian

  Gjatë qëndrimit disaorësh në Milano, kryeministri Edi Rama ka dhënë edhe një intervistë për gazetarin Leonard Berberin të të përditshmes “Il Corriere della Sera”, para se t’u përgjigjej pyetjeve të Daria Bignardit në “Le invasion barbariche” të televizionit La7. Për Corriere-n ka folur për rrezikun e radikalizmit islamik, për tensionet mes Evropës e Moskës, për […] More

 • in

  Edi Rama për Il Corriere della Sera: Shqipëria vendi ideal për çdo sipërmarrës italian

  Gjatë qëndrimit disaorësh në Milano, kryeministri Edi Rama ka dhënë edhe një intervistë për gazetarin Leonard Berberin të të përditshmes “Il Corriere della Sera”, para se t’u përgjigjej pyetjeve të Daria Bignardit në “Le invasion barbariche” të televizionit La7. Për Corriere-n ka folur për rrezikun e radikalizmit islamik, për tensionet mes Evropës e Moskës, për […] More

 • in

  Gianni De Biasi kërkon të bëhet shqiptar

  “Do të mbaja me krenari pasaportën shqiptare” Kërkesa e Gianni De Biasit për t’u pajisur me pasaportë shqiptare nuk është më vetëm një thashethem, pasi italiani që drejton përfaqësuesen kuqezi të futbollit e ka konfirmuar personalisht këtë dëshirë të tijën dhe pret përgjigje nga institucionet shtetërore shqiptare. “Unë kam shprehur një dëshirë timen, pastaj nëse […] More

 • in

  Gianni De Biasi kërkon të bëhet shqiptar

  “Do të mbaja me krenari pasaportën shqiptare” Kërkesa e Gianni De Biasit për t’u pajisur me pasaportë shqiptare nuk është më vetëm një thashethem, pasi italiani që drejton përfaqësuesen kuqezi të futbollit e ka konfirmuar personalisht këtë dëshirë të tijën dhe pret përgjigje nga institucionet shtetërore shqiptare. “Unë kam shprehur një dëshirë timen, pastaj nëse […] More

 • in

  Ezio Greggio është edhe shqiptar

  Me propozim të ministrisë së Kulturës, Presidenti Nishani i ka njohur shtetësinë më 8 janar 2015. Për ç’interes kombëtar është marrë ky vendim? Romë, 20 janar 2015 – Ezio Greggio, aktori komik italian e një nga prezantuesit historikë të “Striscia la Notizia”, është tashmë edhe shqiptar. Me dekretin nr. 8881 të datës 8 janar 2015, […] More

 • in

  Ezio Greggio është edhe shqiptar

  Me propozim të ministrisë së Kulturës, Presidenti Nishani i ka njohur shtetësinë më 8 janar 2015. Për ç’interes kombëtar është marrë ky vendim? Romë, 20 janar 2015 – Ezio Greggio, aktori komik italian e një nga prezantuesit historikë të “Striscia la Notizia”, është tashmë edhe shqiptar. Me dekretin nr. 8881 të datës 8 janar 2015, […] More