More stories

 • in

  Corriere della Sera: Italianë të diplomuar në Shqipëri pa ndjekur një ditë leksione

  Si ka mundësi që një italian të diplomohet në Tiranë në Stomatologji, duke qenë në Shqipëri vetëm 10 ditë në gjashtë vjet? Duke u regjistruar në “punishten e diplomave” Kristal, të vjen natyrshëm përgjigjja E përditshmja italiane u kthehet diplomave të marra pa ndjekur fare leksionet në universitetin Kristal në Tiranë duke sjellë shembullin e […] More

 • in

  Corriere della Sera: Italianë të diplomuar në Shqipëri pa ndjekur një ditë leksione

  Si ka mundësi që një italian të diplomohet në Tiranë në Stomatologji, duke qenë në Shqipëri vetëm 10 ditë në gjashtë vjet? Duke u regjistruar në “punishten e diplomave” Kristal, të vjen natyrshëm përgjigjja E përditshmja italiane u kthehet diplomave të marra pa ndjekur fare leksionet në universitetin Kristal në Tiranë duke sjellë shembullin e […] More

 • in

  Corriere della Sera: Italianë të diplomuar në Shqipëri pa ndjekur një ditë leksione

  Si ka mundësi që një italian të diplomohet në Tiranë në Stomatologji, duke qenë në Shqipëri vetëm 10 ditë në gjashtë vjet? Duke u regjistruar në “punishten e diplomave” Kristal, të vjen natyrshëm përgjigjja E përditshmja italiane u kthehet diplomave të marra pa ndjekur fare leksionet në universitetin Kristal në Tiranë duke sjellë shembullin e […] More

 • in

  La Stampa: Qeveria shqiptare mbyll kryeqytetin e kanabisit

  Për të përditshmen italiane, faktet e fundit po tregojnë se Italia po kthehet nga një vend konsumatorësh në një vend prodhuesish të marihuanës. Ndërkohë, aksioni policor disajavësh i policisë shqiptare në Lazarat, është një arritje e konsiderueshme në luftën kundër trafikut të drogës E përditshmja italiane La Stampa kishte më 20 gusht në faqet e […] More

 • in

  La Stampa: Qeveria shqiptare mbyll kryeqytetin e kanabisit

  Për të përditshmen italiane, faktet e fundit po tregojnë se Italia po kthehet nga një vend konsumatorësh në një vend prodhuesish të marihuanës. Ndërkohë, aksioni policor disajavësh i policisë shqiptare në Lazarat, është një arritje e konsiderueshme në luftën kundër trafikut të drogës E përditshmja italiane La Stampa kishte më 20 gusht në faqet e […] More

 • in

  Brunetti: Berisha e Berlusconi, aventurierë politikë që i përkasin të shkuarës

  Mario Brunetti, personalitet arbëresh i politikës dhe kulturës italiane, ish deputet i parlamentit italian në tre legjislatura, si ish konsull Nderi i Shqipërisë, në një intervistë për të përditshmen shqiptare ‘Dita’ “Berisha është sinonimi i Berlusconit në politikën shqiptare. Të dy ata kanë qenë aventurierë në politikë. Fatmirësisht, si në Shqipëri dhe në Itali kapitulli […] More

 • in

  Brunetti: Berisha e Berlusconi, aventurierë politikë që i përkasin të shkuarës

  Mario Brunetti, personalitet arbëresh i politikës dhe kulturës italiane, ish deputet i parlamentit italian në tre legjislatura, si ish konsull Nderi i Shqipërisë, në një intervistë për të përditshmen shqiptare ‘Dita’ “Berisha është sinonimi i Berlusconit në politikën shqiptare. Të dy ata kanë qenë aventurierë në politikë. Fatmirësisht, si në Shqipëri dhe në Itali kapitulli […] More

 • in

  La TV albanese Agon Channel sbarca in Italia

  Marco Olivari, l’Executive Producer di Agon Channel Albania: “Considerando che i costi di mantenimento di una rete in Albania – tra produzione, professionisti, messa in onda – sono rapportati a 1 a 30 con l’Italia, sarà più facile chiamare i professionisti italiani a lavorare in Albania piuttosto che Italia. La rete che prenderà vita nel […] More

 • in

  La TV albanese Agon Channel sbarca in Italia

  Marco Olivari, l’Executive Producer di Agon Channel Albania: “Considerando che i costi di mantenimento di una rete in Albania – tra produzione, professionisti, messa in onda – sono rapportati a 1 a 30 con l’Italia, sarà più facile chiamare i professionisti italiani a lavorare in Albania piuttosto che Italia. La rete che prenderà vita nel […] More

 • in

  Papa në Shqipëri. Mesha në sheshin Nënë Tereza

  Njoftohet programi i vizitës njëditëshe e Papa Françeskut, më 21 shtator. Për këtë rast është krijuar edhe një logo e veçantë Tiranë, 1 gusht 2014 – Në katedralen e Shën Palit në Tiranë u zhvillua takimi për dhënien e programit të udhëtimit apostolik të Papa Françeskut në Tiranë më 21 shtator. Në takimin e organizuar […] More

 • in

  Papa në Shqipëri. Mesha në sheshin Nënë Tereza

  Njoftohet programi i vizitës njëditëshe e Papa Françeskut, më 21 shtator. Për këtë rast është krijuar edhe një logo e veçantë Tiranë, 1 gusht 2014 – Në katedralen e Shën Palit në Tiranë u zhvillua takimi për dhënien e programit të udhëtimit apostolik të Papa Françeskut në Tiranë më 21 shtator. Në takimin e organizuar […] More

 • in

  “Tirana e Albania”, për t’u treguar italianëve vendin turistik përballë

  Udhëtarët italianë që do të vizitojnë këtë vit Shqipërinë kanë në dispozicion një mjet të ri dhe praktik orientimi, udhërrëfyesin e sapobotuar turistik ‘Tirana e Albania’. I hedhur në treg nga Morellini Editore, udhërrëfyesi gjendet sot në libraritë kryesore të Italisë, por mund të blihet edhe online, në portalet e shitjes së librave. Ai është […] More