More stories

 • in

  Leart Dhrami, bukëpjekës i zoti dhe sipërmarrës i suksesshëm

  Leart Dhrami është sipërmarrësi fitues i kategorisë së Rritjes së Fitimit në edicionin e fundit të Moneygram Awards. “Mësova zanatin duke parë e duke pyetur. Nuk jam dorëzuar përpara asnjë lloj vështirësie. Me gjithë punën e përnatshme, me gjithë mundin dhe lodhjen, gjithnjë kam shkuar përpara” Për Leart Dhramin zilja bie në orën 20.30. Darka […] More

 • in

  “Un saluto da Bolzano” di Gentiana Minga. L’elegante racconto poetico della migrazione

  “Ciao mamma! Un saluto da Bolzano”, antologia poetica di Gentiana Minga, pubblicata da “Terra d’Ulivi edizioni”, verrà presentata a Bolzano, giovedì, 18 maggio, alle ore 19:00, presso Biblioteca della Donna in piazza Parrochia 16 Un’antologia poetica molto sentita, piena di amore, quello per la mamma, per l’uomo scelto, per la patria e per la vita, […] More

 • in

  Wendy, një italo-shqiptare në The voice of Albania

  “Italia më mësoi të këndoj, Shqipëria po më dhuron një ëndërr” Romë, 13 prill 2017 – E lindur në Forli 21 vjet më paë në një familje emigrantësh shqiptarë, Wendy Mardeda po përjeton sot një ëndërr të bukur. E reja italo-shqiptare po merr pjesë në programin televiziv The Voice of Albania, format goxha i suksesshëm […] More

 • in

  Ermonela Jaho magjeps kritikët britanikë

  Sopranoja shqiptare, në rolin e Cio-Cio-San në operan e famshme të Puccinit, Madama Butterfly, e ka përforcuar statusin e saj të yllit botëror të muzikës klasike duke merituar edhe fjalët më të mira të kritikësNga Fatjona Mejdini, BIRN Sopranoja shqiptare Ermonela Jaho, në rolin e Cio-Cio-San në operan e famshme të Puccinit Madama Butterfly, ka […] More

 • in

  Të përpunosh ndjesinë për të zgjedhur pozitiven

  Intervistë me artisten Elina Duni në LondërNga Anila Kadija Në The guardian të 20 dhjetorit 2012, kritiku Joan Fordham, shkruan për albumin Matanë malit (ECM) dhe Elinën: “Pas vitit 2004, Duni këndon në shqip dhe kjo gjuhë shndërrohet për të në frymëzim qendror. Meloditë ballkanike ofrohen me një përkushtim të tillë ku teknika bëhet përsosmërisht […] More

 • in

  Dritan Çela, la farfalla migrante

  “Dritan Çela era una personalità, ma in Italia visse e morì anonimo. Con la sua scomparsa nelle sue statistiche l’Italia avrebbe avuto solo uno straniero in meno, il mondo un cittadino in meno” Di Gentiana Minga “Egregio sig. Ardizzoni, vorrei ringraziare lo staff dei medici e degli infermieri che stanno facendo l’impossibile per liberare dagli […] More

 • in

  Bashkim Sejdiu, l’immigrato che sostiene l’integrazione degli stranieri in Italia

  Il 34enne, nato a Presheva che da anni vive a Varese, ha realizzato un’App, Info Stranieri, pensata soprattutto per venire incontro alle esigenze burocratiche di tutti quelli che vivono in Italia senza avere la cittadinanza del Belpaese Qualche settimana fa, un incontro dal titolo “L’integrazione è un valore aggiunto?” si è tenuto a Varese. Erano […] More

 • in

  Ermal Meta: “Në kërkim të lumturisë”

  Spikati në Sanremo qoftë me këngën e tij Vietato Morire, me një tekst të fuqishëm e prekës, qoftë me interpretimin emocionues të këngës nga e shkuara që zgjodhi, Amara terra mia. Çelësi i suksesit të Ermal Metës? Di të gjejë “frymëzimin në gjithçka që na rrethon”, dhe është “punëtor i palodhur në kërkim të lumturisë” […] More

 • in

  Ermal Meta, “alla ricerca della felicità”

  È l’artista rivelazione dell’ultimo festival di Sanremo. Ha incantato tutti, sia con il suo brano Vietato Morire, dal testo profondo e toccante, sia con l’interpretazione emozionante di Amara terra mia di Modugno. La sua chiave del sucesso? Saper trovare “l’ispirazione in tutto quel che ci circonda” ed essere “instancabile lavoratore alla ricerca della felicità” Tra […] More

 • in

  Sanremo. Ermal Meta sul podio, con il premio della Critica e quello Cover

  Per gli albanesi d’Italia, Ermal è il migliore, è lui il loro vincitore, l’eroe di questi giorni del quale dicono orgogliosi: “È mio connazionale” Cala il sipario sull’evento canoro più importante della musica italiana che ha visto vincitore il cantautore toscano Francesco Gabbani con il brano Occidentali’s Karma. Sul podio insieme a lui anche Fiorella […] More