More stories

 • in

  Shqiptarë të Serisë A

  Nga Berisha te Manaj, ja kush zbriti në fushën e gjelbër javën e parë të kampionatit italian Nisi fundjavën e shkuar kampionati italian i kategorisë më të lartë të futbollit, ajo që njihet si “Serie A”. E si prej disa vjetëve tashmë, nuk ishin të paktë futbollistët shqiptarë që zbritën në fushën e gjelbër. Të […] More

 • in

  Shqiptarë të Serisë A

  Nga Berisha te Manaj, ja kush zbriti në fushën e gjelbër javën e parë të kampionatit italian Nisi fundjavën e shkuar kampionati italian i kategorisë më të lartë të futbollit, ajo që njihet si “Serie A”. E si prej disa vjetëve tashmë, nuk ishin të paktë futbollistët shqiptarë që zbritën në fushën e gjelbër. Të […] More

 • in

  Ditari i piktorit Gjergj Kolës, ekspozitë në Fano

  Mbi 70 piktura bëhen pasqyrë  e rrugës së kërkimit artistik të piktorit Gjergj Kola në vite emigracioni. Titullohet “Il mio Diario”, ekspozita personale e piktorit Gjergj Kola e hapur në Fano, nga 16 deri më 30 maj 2015. Me një ditar jo me shkronja por me ngjyra, me mbi 70 telajo piktori Gjegj Kola gjen […] More

 • in

  Ditari i piktorit Gjergj Kolës, ekspozitë në Fano

  Mbi 70 piktura bëhen pasqyrë  e rrugës së kërkimit artistik të piktorit Gjergj Kola në vite emigracioni. Titullohet “Il mio Diario”, ekspozita personale e piktorit Gjergj Kola e hapur në Fano, nga 16 deri më 30 maj 2015. Me një ditar jo me shkronja por me ngjyra, me mbi 70 telajo piktori Gjegj Kola gjen […] More

 • in

  Klaudia Pepa finaliste e Amicit

  Balerina e talentuar kërcen me Massimo Ranierin e Ricky Martin gjatë gjysmëfinales Romë, 30 maj 2015 – Është Klaudia Pepa, ballerina shqiptare, një nga 4 finalistët e Amici-t të Maria De Filippit. Fiton sfidën e fundit me Giorgio Albanesen dhe meriton të jetë finalistja e katërt. Edhe gjatë gjysmëfinales ka konkurruar disa herë, për t’u […] More

 • in

  Klaudia Pepa finaliste e Amicit

  Balerina e talentuar kërcen me Massimo Ranierin e Ricky Martin gjatë gjysmëfinales Romë, 30 maj 2015 – Është Klaudia Pepa, ballerina shqiptare, një nga 4 finalistët e Amici-t të Maria De Filippit. Fiton sfidën e fundit me Giorgio Albanesen dhe meriton të jetë finalistja e katërt. Edhe gjatë gjysmëfinales ka konkurruar disa herë, për t’u […] More

 • in

  Amazona Hajdaraj: “Dhuna, braktisja, emigrimi e çmenduria nuk mund të na lënë indiferentë”

  Me tregimin e shkurtër “Cara Mamma”, Amazona Hajdaraj fiton Çmimin Special “Torino Film Festival” të edicionit X të konkursit letrar Lingua Madre. Për 40-vjeçaren nga Shkodra krijimtaria letrare është vetëm një prej dhjetëra impenjimeve që merr përsipër e bën më së miri, me vullnet të hekurt e shumë punë. Një shembull i shkëlqyer, jo vetëm […] More

 • in

  Amazona Hajdaraj: “Dhuna, braktisja, emigrimi e çmenduria nuk mund të na lënë indiferentë”

  Me tregimin e shkurtër “Cara Mamma”, Amazona Hajdaraj fiton Çmimin Special “Torino Film Festival” të edicionit X të konkursit letrar Lingua Madre. Për 40-vjeçaren nga Shkodra krijimtaria letrare është vetëm një prej dhjetëra impenjimeve që merr përsipër e bën më së miri, me vullnet të hekurt e shumë punë. Një shembull i shkëlqyer, jo vetëm […] More