More stories

 • in

  Majko, ministri që s’mundet

  Institucionalizimi i një dialogu diasporë-shtet amë duket se vazhdon të mbetet krejtësisht anemik. Për ministrin Majko, edhe Londra ishte vetëm një ndalesë, në shtegtimin e tij nëpër folezat migratore të shqiptarëve nëpër botë. Nëse u hedh një sy “udhëtimeve” të Ministrit, shënjuesit thuajse kanë një “copy-paste” në çdo takim të organizuar ku ndryshon vetëm shteti […] More

 • in

  E ç’na duhet një ministër si Majko?

  Darina Zeqiri letër kryeministrit Rama pas vizitës së ministrit Majko në Parma: “Ministri nuk është i denjë për rolin e tij. Nuk arriti të nderojë as ne e as Shqipërinë. Madje, vuri jo pak në siklet të gjithë që në heshtje përtypëm mbroçkullat e tij. … Ato si Majko janë figurat që përcjellin një imazh […] More

 • in

  Vazhdon “braktisja” e të miturve shqiptarë në Itali

  Të dhënat e ministrisë italiane të Punës tregojnë se tryezat e rrumbullakëta të ngritura me përfaqësues të dy qeverive nuk po japin rezultatet e dëshiruara: në fund të vitit 2017, numri i të miturve shqiptarë të pashoqëruar në Itali është rritur akoma, duke shkuar në 1.677 More

 • in

  As 2.000 vetë, italianët e Shqipërisë

  Janë rreth 13 mijë, imigrantët në Shqipëri. Në vend të parë mbeten turqit. Komuniteti i dytë përbëhet nga azilkërkuesit iranianë. Të tretët për nga numri renditen italianët, edhe pse prej vitesh ministrat e shtypi dhjetëfishojnë shifrat e këtyre të fundit More

 • in

  Oltre 200 mila, gli albanesi con passaporto italiano

  Sono tutti parte di quella grandissima comunità di albanesi all’estero dei quali il Governo albanese sa veramente poco, ma per la prima volta, ha dedicato loro un Ministro di Stato, pensando di registrarli per dar loro la possibilità di partecipare alle elezioni albanesi votando da dove vivono More

 • in

  Studimi. Valë e re e heshtur emigracioni nga Shqipëria

  Në Tiranë, revista ekonomike Monitor sapo ka kryer një vëzhgim mbi emigrimin e ri të shqiptarëve. Sipas këtij vëzhgimi, që publikohet të hënën në kryeqytet, ritmi i largimit të shqiptarëve nga vendi po rritet përsëri deri në nivelet rekord të vitit 2015. E veçanta në këtë valë të re emigrimi është se tashmë qytetarët thjesht […] More

 • in

  Përgjegjësitë dhe misioni i ministrit të Shtetit, Pandeli Majko

  Çfarë ka për detyrë të bëjë Pandeli Majko gjatë këtyre viteve si ministër për Diasporën. Është herë e parë që Shqipëria ka një ministër të tillë e nuk është e lehtë të kuptosh se çfarë i kërkohet e sa do të realizojë misionin e tij kur mandati të përfundojë. Të paktën teorikisht, jep përgjigje për […] More

 • in

  Pse u harrua Samiti i Diasporës?

  U mbush plot një vit nga Samiti i parë, një i dytë nuk u organizua më dhe diaspora thuajse mungon fare në fjalorin e përditshëm të politikës shqiptare. Deri më sot, përveçse ndonjë fjalie të stërpërsëritur për të drejtën e votës së emigrantëve shqiptarë në vendet ku jetojnë, nuk është parë që të ketë ndonjë […] More

 • in

  Alessandro Leogrande dhe mosmbytja e një tragjedie

  I ndarë nga jeta një javë më parë, Leogrande, mik i mirë i Shqipërisë, meriton të kujtohet për punën e tij të palodhur, gjithnjë në kërkim të së vërtetës. Nga ne shqiptarët duhet kujtuar me respekt për një libër në veçanti, “Mbytja e anijes. Vdekje në Mesdhe”. Me anë të kësaj vepre ai nuk ka […] More