More stories

 • in

  Katër i Radës. Che cos’è cambiato nelle politiche migratorie 20 anni dopo la tragedia

  Riflessioni sull’Accoglienza e sull’Integrazione dei migranti giunti in Italia, ieri dal Mar Adriatico e oggi dal Mar Mediterraneo. Questi i temi al centro del Convegno Nazionale, promosso da Integra Onlus e dal C.N.E.L. (con il suo organismo dedicato O.N.C.), con il Patrocinio dell’Ambasciata della Repubblica di Albania in Italia, della Lega Italiana dei Diritti Umani […] More

 • in

  Lavdi politikës dhe politikanëve

  Hipokrizia e politikës dhe i politikave kulturore përballë tragjedisë së Katër i RadësNga Arta Ngucaj dhe Arben Beqiraj Jemi dy artistet qe ne mars te 2012 sollen dy pjese te anijes Kater i Rades ne Vlore, busullen dhe fenerin per te krijuar nje monument ne kujtim te historise se dhimbshme te “Kater i Rades”. Te […] More

 • in

  Katër i Radës. Quali politiche migratorie a 20 anni dalla tragedia

  “1997-2017. Quali politiche migratorie a 20 anni dalla tragedia della Katër i Radës sul canale di Otranto” – Convegno organizzato dall’associazione Integra onlus in collaborazione con CNEL con il patrocinio dell’Amabasciata dell’Albania a Roma, dell’Universita di Salento e della Lega italiana dei diritti dell’Uomo e con media partner Mariatv.it, Albania News e Shqiptari i Italisë. More

 • in

  Përdor SHKO për të mos shkuar në Konsullatë

  Digjitalizohen shërbimet konsullore të Shqipërisë. Prej disa javëve është e mundur që për to të aplikohet online, madje shumë prej shërbimeve mund të merren pa qenë nevoja të shkohet në Romë, Milano apo Bari More

 • in

  Midis fjalëve dhe veprave

  Tre muaj pas mbylljes së Samitit të parë të diasporës shqiptare është koha të shihet ç’u premtua e ç’po bëhet konkretishtNga Rando DEVOLE More

 • in

  Samiti si skenë

  Atyre që morën pjesë në Samit, me siguri nuk u ka shpëtuar detaji i organizimit të mirë të tij nga pikëpamja skenike. Por Samiti ka mbaruar prej tre muajsh, ditët në kalendar vazhdojnë të kalojnë dhe nuk është shënuar asgjë thelbësore në ndërtimin e urave midis Shqipërisë dhe diasporës që u premtuanNga Rando DEVOLE More

 • in

  Diaspora dhe përpjekjet për njohje

  Emigrantët, me njohjet e profesionalizmin e tyre, krijojnë rrjete që i favorizojnë investimet dhe zhvillimin në përgjithësi, sikurse e ndihmojnë vendin e tyre me dërgesa sociale e kulturore. Kjo vlen, natyrisht, edhe për Shqipërinë. Mirëpo, a u është njohur migrantëve ky rol i rëndësishëm në zhvillimin socio-ekonomik, si në vendet ku jetojnë, ashtu edhe në […] More