in

Holanda kërkon rikthimin e regjimit të vizave për shqiptarët

Policia dhe Prokuroria Holandeze kërkojnë pezullim të lëvizjes së lirë në zonën Schengen për shqiptarët

 

Policia dhe Prokuroria Holandeze kanë hartuar një raport me të cilin kërkojnë rikthimin e detyrimit të vizave për shtetasit shqiptarë në hapësirën Schengen. Lajmin e ka bërë të ditur në Shqipëri ABC News që ka siguruar raportin. 

Autoritetet holandeze kërkojnë rivendosjen e regjimit të vizave për shtetasit shqiptarë, duke kushtëzuar kështu lëvizjen e tyre në hapësiren Shengen. 

Pas problematikave në rritje të kriminalitetit nga bandat shqiptare në Holandë, Policia holandeze në bashkëpunim me Prokurorinë kanë këshilluar Qeverinë e vendit të kërkojnë rivënien e regjimit të vizave për të gjithë shtetasit shqiptarë në zonën Schengen. Këtë e konfirmon një memo e brendshme që përshkruan raportin në fjalë, që i është nisur për këshillim qeverisë.

Nga policia e Amsterdamit është konfirmuar për ABC News ekzistenca e këtij raportit, dhe është shpjeguar fuqizimi i elementëve kriminalë në Holandë: numri i të dyshuarve për vepra penale me kombësi shqiptare përgjatë një viti është dyfishuar. Ata operojnë kryesisht në trafikun e drogës, pastrimin e parave dhe në trafikun e qënieve njerëzore. Për Policinë dhe Prokurorinë holandeze, mënyra më e mirë për të luftuar këtë fenomen është rikthimi i detyrimit për pajisjen me vizat në mënyrë që shtetasit shqiptarë të mos hyjnë më lirisht në zonën Schengen dhe në Holandë. (Sipas ABC News)

Përpiqen të kalojnë kufirin me 155mijë €. Ndalohen 11 shqiptarë e kosovarë

Skënderbeu për herë të dytë në Europa League