in

I sigurt financiarisht, edhe kur udhëtoni

Ekziston një proverb i vjetër që thotë, “paraja lëviz botën”. Megjithatë, nëse e kthejmë këtë shprehje në kokë, çfarë ndodh? Sa e lehtë është për paratë të udhëtojnë në të gjithë botën dhe cilat janë disa nga pengesat e udhëtimit financiar nga një vend në tjetrin?
Përgjigjet e këtyre pyetjeve varen nga disa gjëra. Së pari, kompania e zgjedhur për të kryer transfertat, mënyra e përzgjedhur për transferimin dhe dy vendet ndërmjet të cilave do të bëhet transferimi. Në ditët e sotme, falë zhvillimit të teknologjisë dixhitale dhe fleksibilitetit të operatorëve të transferimit të parave, si EasyPay dhe Ria Money Transfer, institucionet financiare mund të ofrojnë një gamë të gjerë shërbimesh të transferimit të parave, kombëtare dhe ndërkombëtare, kushdo qoftë klienti, cilado qoftë metoda.

Paratë fizike janë ende të rëndësishme

Pavarësisht zhvillimeve teknologjike në sektorin financiar, ende nuk është arritur përdorimi i telefonave apo kartave të kreditit si mënyra e vetme e kryerjes së pagesave. Në shumë vende, përfshirë Shqipërinë, nëse nuk keni para fizike në xhep, atëherë nuk mund të paguani dhomën e hotelit, transportin publik, madje as për një vakt në restorant. Nëse alternativa e vetme është tërheqja e parave nga një ATM, atëherë ju duhet një plan rezervë! Janë të shumta rastet kur një bankomat është jashtë funksionit ose mungon, veçanërisht në zonat rurale të Shqipërisë.

Bashkëpunimi: EasyPay Albania dhe Ria Money Transfer

Në vitin 2016, Ria krijoi një partneritet me EasyPay në Shqipëri, duke krijuar një kanal të rëndësishëm për të lidhur më shumë shqiptarë kudo që janë.
Me synimin për t’i bërë shërbimet e tyre sa më efikase, EasyPay dhe Ria në Shqipëri që atëherë kanë ndërtuar një rrjet të gjerë shpërndarjeje, me mbi 470 vendndodhje fizike të aksesueshme në të gjithë vendin. Këto pika EasyPay Ria janë në çdo komunitet dhe funksionojnë çdo ditë nga e hëna në të shtunë, nga ora 8:00-21:00.
Dhe paratë nuk ndalen vetëm këtu në Shqipëri. Në të gjithë botën, rrjeti i Ria zgjerohet në mbi 165 vende me më shumë se 500,000 vendndodhje fizike që do të thotë se kudo që të jeni, nuk do të jeni kurrë shumë larg një agjenti të Ria.

Si funksionon dërgimi dhe marrja e parave?

Për t’u transferuar te familja, miqtë dhe të dashurit tuaj në Shqipëri, thjesht vizitoni një nga agjentët e autorizuar të Ria në Itali më afër vendndodhjes tuaj. Mjafton të sillni një dokument të vlefshëm identifikimi për të filluar transferimin tuaj. Jepni të dhënat tuaja personale dhe të personit të cilit dëshironi t’i dërgoni paratë, shumën që dëshironi të transferoni dhe agjenti do t’ju japë një mandat transferimi ku do të gjeni një kod sigurie 11-shifror të printuar sipër. Ky është një kod unik që marrësi mund të përdorë, së bashku me ID-në e tij për të tërhequr paratë në çdo agjent EasyPay-Ria në Shqipëri.

Konkluzioni

If you travel with a wallet full of money, there is always the fear that it could be stolen or lost. If you cannot travel to visit family during the holidays, then they will probably get upset. So, the option to send money to the desired destination where it can be easily picked up from a local agent at the time it arrives makes it the safest and fastest choice. And it´s certainly not going to upset anyone! With EasyPay and Ria, it’s that simple.

Ria Money Transfer, a subsidiary of Euronet Worldwide, Inc. (NASDAQ: EEFT), delivers innovative financial services including fast, secure, and affordable global money transfers. With the second most extensive cash settlement network and the largest direct bank deposit network in the world, Ria gets money to where it matters.

“Shqiptaria – identitet e liri”, Tom Kuka në Sallonin e Librit në Torino

Si kërkohet konvertimi i patentave shqiptare në Itali