in

Karta e qëndrimit: ja kopja e testit të italishtes


Profesori: “Është i lehtë, mund ta bëjnë të gjithë. Por edhe kush e merr duhet të vazhdojë të studiojë”

Romë, 24 janar 2011 – Botojmë një kopje  të testit të italishtes për kartën e qëndrimit. E ka përgatitur Emilio Porcaro, docent i gjuhës italiane pranë CTP – Qendrës Territoriale të Përhershme Besta të Bolonjës, ku provimi i parë i këtij lloji është caktuar për në 15 shkurt.

“Provimi është i thjeshtë, shërben për të verifikuar njohuri bazë të gjuhës italiane dhe besoj që mund ta kalojnë me sukses pjesa dërrmuese e kandidatëve. Natyrisht, edhe kush e merr provimin, duhet të vazhdojë të perfeksionojë gjuhën italiane” thotë Porcaro, që në klasat e Qendrës territoriale të përhershme Besta u jep  çdo vit mësim mëse një mijë imigrantëve.

Ja testi i italishtes

 

 

 

S’ka shtëpi për imigrantët në provincën e Brescias

Unë di