in

Shqipëria votoi. 17 bashki kanë tashmë kryetarin e ri

13 me 4, rezultati në favor të të majtës

Tiranë, 22 qershor 2015 – Ka përfunduar numërimi i votave në 17 bashki relativisht të vogla të vendit, nga 61 gjithsej. Në 13 prej tyre rezultojnë fitues kandidatët e koalicionit të majtë Aleanca për Shqipërinë Europiane, AShE, ndërsa në vetëm 4, Selenicë, Përmet, Tropojë e Klos, fitues janë kandidatët e koalicionit të djathtë Aleanca për Punë dhe Dinjitet, APPD.

Rezultatet përfundimtare të publikuara nga KQZ sipas koalicioneve deri në drekë janë:

Bashkia PUSTEC

ASHE – 80.9%
APPD – 19.1%

Bashkia HAS

ASHE – 52.9%
APPD – 46.5 %

Bashkia KOLONJË

ASHE – 53.3%
APPD – 45.7 %

Bashkia SKRAPAR

ASHE – 86.3%
APPD – 13.7%

Bashkia LIBOHOVË

ASHE – 53.7%
APPD – 46.3 %

Bashkia DELVINË

ASHE – 72.8%
APPD – 27.2%

Bashkia PUKË

ASHE – 50.6%
APPD – 49.4 %

Bashkia MIRDITË

ASHE – 55.3%
APPD – 44.7%

Bashkia HIMARË

ASHE – 55.35%
PBDNJ – 27.35 %

Bashkia KLOS

APPD – 55.6 %
ASHE – 44.4%

Bashkia BELSH

ASHE – 45.5%
APPD – 38.4%
TË TJERË – 16.1%

Bashkia TROPOJË

APPD – 51.9 %
ASHE – 44.6%
TË TJERË – 3.5%

Bashkia PEQIN

ASHE – 67.8%
APPD – 32.2%

Bashkia PËRMET

APPD – 58.5%
ASHE – 38.5%

Bashkia SELENICË

APPD – 53.8%
ASHE – 44.8%
TË TJERË  – 1.4%

Bashkia ROSKOVEC

ASHE   – 52.39 %
APPD   – 47.61%

Bashkia KONISPOL

ASHE- 53.8%
APPD – 44.8%

(Sipas ATSh)

Shqipëria votoi. Pusteci përfundon numërimin

Shqipëria votoi. Për bashkinë e Tiranës kryeson Veliaj