in

Vranë një të ri në postbllok, mbyllet pa dënime gjyqi ndaj karabinierëve

Castenovo Sotto. Bie në parashkrim akuza për vrasje nga pakujdesia për dy karabinierë që në vitin 2009 vranë 28-vjeçarin Elton Kastrati

Romë, 26 shkurt 2016 – Prokurori kërkoi mbylljen e çështjes sepse fakti nuk përbën krim. Gjykatësi dekretoi arkivimin për parashkrim të akuzës. Kështu u mbyll çështja gjyqësore ndaj dy karabinierëve që në shkurt 2009 në një postbllok qëlluan për të ndaluar një makinë të vjedhur e që për pak nuk i kish aksidentuar, duke lënë të vdekur në vend 28-vjeçarin Elton Kastrati.

Avokati i dy karabinierëve të hetuar për vrasje nga pakujdesia ka mbrojtur tezën se shtatë-tetë fishekët u qëlluan vetëm e vetëm për të ndalur makinën të cilës i jepej me shpejtësi të lartë. Sipas verifikimeve balistike të plumbit që vrau 28-vjeçarin, doli se ai mund të ketë bërë rikoshetë në tokë para se të thyente xhamin e makinës i t’i futej në kokë viktimës. Gjatë gjyqit edhe prokurori arriti në përfundimin se avokati kishte të drejtë: të shtënat kishin për qëllim të ndalonin makinën që ecte me shpejtësi shumë të lartë e përbënte një rrezik të madh. Pra, ka bërë ose jo rikoshetë plumbi, dy karabinierët vepruan mirë e përdorimi i armëve duhet konsideruar i ligjshëm, ndaj prokurori kërkoi arkivimin për shkak se fakti nuk përbën vepër penale.

Avokati i Kastratit iu kundërvu kërkesës për arkivim të prokurorit dhe kerkoi një seancë të re. Kjo u mbajt dje por sidoqoftë solli në mbylljen e çështjes nga gjykatësi që dekretoi parashkrimin: në fakt ngjarja është e shtatë vjetëve më parë e vrasja nga pakujdesia parashkruhet në gjashtë vjet (pra nëse nuk arrihet në gjashtë vjet në një sentencë, çështja mbyllet).

 

Tiranë. Depoziton 640 mijë € njëherazi në bankë, arrestohet për pastrim parash

Në Itali i pandehur për trafik droge, në Shqipëri ndërtues i suksesshëm