More stories

 • in

  Është online www.integrazionemigranti.gov.it portali i integracionit

  Jep akses të drejtpërdrejtë në rreth 8 mijë shërbime në territor kushtuar të huajve dhe mbledh norma, studime dhe udhëzues. I krijuar nga Ministria e Punës përfshin administratat lokale dhe shoqatat, një mjet i dobishëm për të huajt, sipërmarrjet dhe familjet. Të orientojë imigrantët, por edhe ndërmarrjet, familjet dhe operatorët, me rreth tetëmijë shërbimeve kushtuar […] More

 • in

  Televotë transparente dhe e besueshme

  Më shumë transparencë dhe besueshmëri për televotën, sistemin që lejon të ndërhyhet në programet televizive si një telefonatë apo një sms me tarifa speciale. Përmes televotës, për shembull, eliminohen konkurrentët e shtëpisë së Grande Fratello, apo zgjidhen fituesit e festivalit të këngës italiane në Sanremo. Autoriteti për Garancitë në Komunikime ka nxjerrë një rregullore që, […] More

 • in

  Aksident tragjik në Dom të Gjegjanit: 14 të vdekur dhe 12 të plagosur

  Tragjedi në aksin rrugor Rrëshen-Fushë Arrëz. Dalja nga rruga dhe rënia në humnerë e autobusit të linjës Durrës-Fushë Arrëz, ka shkaktuar 14 persona të vdekur dhe 12 të tjerë të plagosur. Ngjarja e rëndë, e cila tronditi gjithë opinionin publik ndodhi rreth orës 17.00, të së shtunës 17 korrik 2010, në afërsi të fshatit Dom […] More

 • in

  Rreth nesh

  “Bota Shqiptare – Gazeta e shqiptarëve në Itali” ka lindur në vitin 1999. Gjatë këtyre pesëmbëdhjetë vjetëve, falë një grupi pune të pasionuar dhe bashkëpunimit të vyer të disave ndër penat më të mira të publicistikës shqiptare, kjo gazetë është shndërruar në pikë referimi për lexuesit shqiptarë në Itali dhe jashtë saj. Gazeta “Bota shqiptare” […] More