More stories

 • in

  Politika dhe Etika, dje dhe sot

  Nga Eugjen Merlika “Patriotizmi ama nuk është vetëm kaq, patriotizmi ka edhe një fizionomi etike, sepse bashkë me atdheun dhe tek atdheu shihet një standard, një vlerë morale më vete që duhet forcuar vazhdimisht, duhet përkryer e rrezatuar në çdo akt tonin”- Atjon V. Zhiti Politika si koncept përfshin një tërësi njohurish, rregullash e ligjesh […] More

 • in

  Pesë simbole të një suksesi

  Pavarësisht se kualifikimin mund ta kishim kërkuar më historik (duke mundur Serbinë), kjo që ndodhi të dielën në Jerevan do të mbahet mend gjatë. Dhe jo vetëm se po shkojmë për herë të parë në një garë evropiane, por mbi të gjitha se ky rrugëtim krijon premisën e modeleve të reja Nga Andi BUSHATI Kualifikimi […] More

 • in

  Pesë simbole të një suksesi

  Pavarësisht se kualifikimin mund ta kishim kërkuar më historik (duke mundur Serbinë), kjo që ndodhi të dielën në Jerevan do të mbahet mend gjatë. Dhe jo vetëm se po shkojmë për herë të parë në një garë evropiane, por mbi të gjitha se ky rrugëtim krijon premisën e modeleve të reja Nga Andi BUSHATI Kualifikimi […] More

 • in

  Të zhgënjyer nga Gjermania. Drama e azilkërkuesve zbret në Rinas

  Kthimi i azilkërkuesve të parë në aeroportin e Rinasit paralajmëron fatin e mijëra shqiptarëve të tjerë që gjenden në kampet e refugjatëve dhe rrit shpresat e autoriteteve për dekurajimin e fluksit të të ikurve. Nga Aleksandra BOGDANI, BIRN Han Tola është kthyer qejfprishur në hollin e aeroportit “Nënë Tereza” në Rinas, dy muaj pasi përcolli […] More

 • in

  Të zhgënjyer nga Gjermania. Drama e azilkërkuesve zbret në Rinas

  Kthimi i azilkërkuesve të parë në aeroportin e Rinasit paralajmëron fatin e mijëra shqiptarëve të tjerë që gjenden në kampet e refugjatëve dhe rrit shpresat e autoriteteve për dekurajimin e fluksit të të ikurve. Nga Aleksandra BOGDANI, BIRN Han Tola është kthyer qejfprishur në hollin e aeroportit “Nënë Tereza” në Rinas, dy muaj pasi përcolli […] More

 • in

  Pse nuk e ngre kokën turizmi shqiptar?

  Shqipëria ka pasuri të pafund natyrore dhe një diversifikim të lartë të burimeve brenda një sipërfaqeje të vogël, që e bëjnë atë të përshtatshme për çdo lloj turizmi, detar, lumor, liqenor, malor, të aventurës, natyrë, kulturor etj. E megjithatë, këto vjet, Shqipëria nuk ka arritur të krijojë vlerë të shtuar nga kjo “dhuratë” Që turizmi […] More

 • in

  Pse nuk e ngre kokën turizmi shqiptar?

  Shqipëria ka pasuri të pafund natyrore dhe një diversifikim të lartë të burimeve brenda një sipërfaqeje të vogël, që e bëjnë atë të përshtatshme për çdo lloj turizmi, detar, lumor, liqenor, malor, të aventurës, natyrë, kulturor etj. E megjithatë, këto vjet, Shqipëria nuk ka arritur të krijojë vlerë të shtuar nga kjo “dhuratë” Që turizmi […] More

 • in

  Huliganët e Kukësit si sjellës të fatkeqësisë

  Ironia e asaj që ndodhi të enjten në mbrëmje në stadiumin Qemal Stafa është se vjen menjëherë pasi Shqipëria mori tre pikët e famshme të shpërblimit pas asaj që kishte pësuar tetorin e shkuar në Beograd. Për 9 muaj me radhë kërkuam të drejtën sepse kishim qenë viktima të dhunës, verbale, fizike dhe pasigurisë në […] More

 • in

  Huliganët e Kukësit si sjellës të fatkeqësisë

  Ironia e asaj që ndodhi të enjten në mbrëmje në stadiumin Qemal Stafa është se vjen menjëherë pasi Shqipëria mori tre pikët e famshme të shpërblimit pas asaj që kishte pësuar tetorin e shkuar në Beograd. Për 9 muaj me radhë kërkuam të drejtën sepse kishim qenë viktima të dhunës, verbale, fizike dhe pasigurisë në […] More

 • in

  Pushimet në Shqipëri? Nuk shtyhen nën palmat e Ramës

  Kulm sezoni. Kryeqendrat e pushuesve shqiptarë, pa drita. Të gjithë ata që paguajnë çmime që të kripin kokën (krahasuar me të ardhurat) kanë kaluar orë ferri në Himarë dhe Dhërmi. Por ky nuk është vetëm njërast episodik. Në Golem, në plazhin më të populluar të vendit, prej disa ditësh uji është me orar ndërsa ditët […] More

 • in

  Pushimet në Shqipëri? Nuk shtyhen nën palmat e Ramës

  Kulm sezoni. Kryeqendrat e pushuesve shqiptarë, pa drita. Të gjithë ata që paguajnë çmime që të kripin kokën (krahasuar me të ardhurat) kanë kaluar orë ferri në Himarë dhe Dhërmi. Por ky nuk është vetëm njërast episodik. Në Golem, në plazhin më të populluar të vendit, prej disa ditësh uji është me orar ndërsa ditët […] More

 • in

  Goool!

  Shqipëria bën një hap drejt fazës finale të Francës. Temperatura të ndryshme në një tabelë renditjeje që u vendos në tavolinë, dhe pse nuk ishte shumë ndryshe edhe në realitet. Përtej revoltës dhe dëshpërimit serb. Festë në Tiranë dhe Prishtinë, Beogradi është -2 Nga Vladimir Karaj Vendimi thjesht u vonua shumë prej Gjykatës së Arbitrazhit […] More