More stories

 • in

  Bullgaria po zbraz fshatrat e Kukësit

  Bullgaria, vendi më i varfër i BE-së, është kthyer në burim shprese për qindra banorë të komunitetit goran të Kukësit, të cilët po emigrojnë masivisht si shtetas të Europës, falë pajisjes me pasaporta bullgare.Nga Bashkim Shala, BIRN Çdo javë në qendër të Kukësit, pasagjerë të pazakontë ngjiten me dokumente në duar brenda një furgoni dhe […] More

 • in

  Il mare della morte – In memoria di Katër i Radës

  Il Venerdì Santo del 28 marzo 1997 ha segnato un tragico momento della storia degli ultimi decenni del popolo albanese: dopo la collisione con la corvetta italiana Sibilla, la vecchia motovedetta Katër i Radës affonda prendendo con sé in fondo al mare decine e decine di uomini, donne e bambini. Era il primo respingimento in […] More

 • in

  Regjistrimi i emigrantëve. Sot hyn në fuqi ligji

  I botuar në gazetën zyrtare më 9 mars 2016, ligji 14/2016 “Për identifikimin dhe regjistrimin e adresës së shtetasve shqiptarë që jetojnë jashtë territorit të Republikës së Shqipërisë” parashikon që brenda 6 muajve nga sot të gjithë emigrantët të japin adresat ku jetojnë. Romë, 24 mars 2016 – Brenda 6 muajve nga sot të gjithë […] More

 • in

  Regjistrimi i emigrantëve. Sot hyn në fuqi ligji

  I botuar në gazetën zyrtare më 9 mars 2016, ligji 14/2016 “Për identifikimin dhe regjistrimin e adresës së shtetasve shqiptarë që jetojnë jashtë territorit të Republikës së Shqipërisë” parashikon që brenda 6 muajve nga sot të gjithë emigrantët të japin adresat ku jetojnë. Romë, 24 mars 2016 – Brenda 6 muajve nga sot të gjithë […] More

 • in

  Azilkërkuesit shqiptarë në BE, rreth 66 mijë në vitin 2015

  Në një vit, shifra thuajse është katërfishuar. Pjesa dërrmuese e shqiptarëve kërkojnë azil në Gjermani 25 vjet pas eksodit të madh, shqiptarët vazhdojnë të largohen nga vendi i tyre Romë, 7 mars 2016 – Pikërisht këto ditë përkujtojmë 25 vjetorin e eksodit të parë masiv të shqiptarëve. Anijet e stërmbushura të marsit dhe Vlora e […] More

 • in

  Azilkërkuesit shqiptarë në BE, rreth 66 mijë në vitin 2015

  Në një vit, shifra thuajse është katërfishuar. Pjesa dërrmuese e shqiptarëve kërkojnë azil në Gjermani 25 vjet pas eksodit të madh, shqiptarët vazhdojnë të largohen nga vendi i tyre Romë, 7 mars 2016 – Pikërisht këto ditë përkujtojmë 25 vjetorin e eksodit të parë masiv të shqiptarëve. Anijet e stërmbushura të marsit dhe Vlora e […] More

 • in

  ‘La Patria Adriatica’ di Giorgio Bocca

  Vite më parë, në mars 2001, në një botim të posaçëm mbi dhjetëvjetorin e mbërritjes së shqiptarëve në Itali, ‘Bota shqiptare’ pat kontaktuar gazetarin italian Giorgio Bocca për ta pyetur nëse fjalët dashamirëse e mikpritëse mbi shqiptarët e artikullit të vet “Atdheu Adriatik” shkruar në mars 1991 në La Repubblica, do t’i shkruante sërish në […] More

 • in

  Ambasada gjermane: Ja si mund të vini në rrugë të ligjshme në Gjermani

  “Punësimi dhe jetesa në Gjermani”, broshura informuese e botuar nga ambasada për të përfituar një leje qëndrimi Tiranë, 4 mars 2016 – Ambasada gjermane në Tiranë publikoi së fundi një broshurë informuese në gjuhën shqipe  për të gjithë ata që duan të punojnë në Gjermani. E titulluar “Punësimi dhe jetesa në Gjermani”, broshura është përgatitur […] More

 • in

  Ambasada gjermane: Ja si mund të vini në rrugë të ligjshme në Gjermani

  “Punësimi dhe jetesa në Gjermani”, broshura informuese e botuar nga ambasada për të përfituar një leje qëndrimi Tiranë, 4 mars 2016 – Ambasada gjermane në Tiranë publikoi së fundi një broshurë informuese në gjuhën shqipe  për të gjithë ata që duan të punojnë në Gjermani. E titulluar “Punësimi dhe jetesa në Gjermani”, broshura është përgatitur […] More

 • in

  Shkarkohet konsullja e përgjithshme në Milano. Konsullata: “Nuk kemi shkelur ligjin”

  Menjëherë pas emisionit televiziv Stop, ministria e Jashtme shkarkon konsullen e përgjithshme në Milano. Reagon konsullata: “Punonjësit tanë nuk kanë qenë dhe nuk janë pjesë e ryshfeteve apo veprimeve të tjera që mund të zhvillohen apo ndodhin jashtë ambjenteve të konsullatës apo nga persona të paautorizuar zyrtarisht të përcaktuar nga ligji” More

 • in

  Shkarkohet konsullja e përgjithshme në Milano. Konsullata: “Nuk kemi shkelur ligjin”

  Menjëherë pas emisionit televiziv Stop, ministria e Jashtme shkarkon konsullen e përgjithshme në Milano. Reagon konsullata: “Punonjësit tanë nuk kanë qenë dhe nuk janë pjesë e ryshfeteve apo veprimeve të tjera që mund të zhvillohen apo ndodhin jashtë ambjenteve të konsullatës apo nga persona të paautorizuar zyrtarisht të përcaktuar nga ligji” More