in

Freedom House: “Shqipëria dhe Kosova vende me liri të pjesshme”

Raporti i fundit i organizatës joqeveritare mbi vitin 2011 vazhdon të fusë Shqipërinë mes vendeve “pjesërisht të lira”

Romë, 19 janar 2012 – Shqipëria dhe Kosova futen në kategorinë e “vendeve me liri të pjesshme” në raportin e fundit të organizatës Freedom House. Raporti i fundit i kësaj OJQ-je merr në shqyrtim të drejtat politike dhe liritë qytetare të vendeve të ndryshme nga 1 janari deri më 31 dhjetor të vitit të shkuar.

Sipas Freedom House, vendet me liri të pjesshme shpesh vuajnë nga një korrupsioni, shtet i dobët i të drejtës, ambient politik në të cilin mbizotëron një parti e vetme (edhe pse ka njëfarë pluralizmi) apo nga konflikte fetare.

Bashkë me Shqipërinë e Kosovën renditen si vende “pjesërisht të lira” edhe Bosnja dhe Maqedonia. Ndërsa Serbia dhe Mali i Zi renditen mes “vendeve të lira”.

Transportonin djathë, kos dhe … kokainë. Arrestohen dy persona

Karabinierët korrigjohen. Nuk është Marsel Myftari i vrari në Recanati