in

Gjashtë mijë firma në katër muaj për t’i thënë JO gjakmarrjes

Peticioni “5.000 firma për jetën” kundër gjakmarrjes do t’i paraqitet institucioneve lokale, shtetërore, kombëtare dhe ndërkombëtare, për të shërbyer si presion për luftën kundër gjakmarrjes

Tiranë, 8 tetor 2013 – Në Shkodër është mbyllur me sukses, fushata “5.000 firmave për jetën” e vullnetarëve të komunitetit Papa Gjoni XXIII Operacione Colomba, që kishte për qëllim mbledhjen e 5.000 firmave kundër gjakmarrjes. Përmes një konference për shtyp të organizuar nga grupi i vullnetarëve italianë dhe shqiptarë, ata shprehën kënaqësinë se objektivi i tyre është tejkaluar. Peticionin e përpiluar me këtë rast, e kanë firmosur 5.759 persona, kryesisht në qytetin e Shkodrës dhe në veri të vendit, por edhe në Tiranë, Durrës, etj.

Giulia Zurini, koordinatorja e projektit, bëri të ditur se këto firma të mbledhura janë një shenjë e mirë e shoqërisë civile. Sipas saj peticioni do t’i paraqitet institucioneve lokale, shtetërore, kombëtare dhe ndërkombëtare, duke shërbyer në një farë mënyre si presion për të evituar fenomenin e gjakmarrjes.

Zurini theksoi se “e veçanta e këtij peticioni të nënshkruar nga 5.759 shtetas të moshës mbi 16 vjeç, është se ato zotoheshin që nuk do të përdornin dhunë kundër jetës në rastet e hasmërive. Ndërkohë që i kërkohet shtetit që të ndërhyjë në zgjidhjen e luftës kundër ngujimit, duke vënë në funksion ligjet e shtetit për sigurinë e njeriut”.

Përfaqësues të shoqatës “Papa Gjoni XXIII Operazione Colomba”, bënë të ditur se projekti “5.000 firma për jetën kundër gjakmarrjes!”, është një mesazh dhe motivi i një nisme tepër të veçantë që djem e vajza, burra dhe gra, shqiptarë dhe italianë kanë ndërmarrë që prej 7 Qershorit 2013 kundër fenomenit të frikshëm të gjakmarrjes.

Ura e Bashkimit, urë solidariteti për të shpëtuar 7-vjeçarin Anduel

Deutsche Welle: Cilat do të jenë pasojat e tragjedisë së Lampedusës?