in

Java e Fëmijëve të Mesdheut

Kohë bilancesh për Edicionin e 12-të të Javës së Fëmijëve të Mesdheut që mblodhi në Ostuni edhe këtë vit vogëlushë nga shumë vende. Vitin e kaluar në këtë aktivitet morën pjesë 35 mijë fëmijë, ndërsa këtë vit numri i tyre qe më i madh.

Romë, 25 tetor 2010 – “Guri në pellg: duke çliruar fantazinë me Gianni Rodarin” ishte kjo tema e këtij viti që përshkoi të gjitha aktivitetet, laboratorët, takimet, lojërat dhe shfaqjet ku morën pjesë të mëdhenj e të vegjël. Në rrugicat e qytetit të bardhë ata u bashkuan, për t’u njohur dhe për të promovuar jetesën në paqe.

grupi ShqipëriOrganizatorët e aktivitetit, të ideuar dhe koordinuar nga prof. Lorenzo Caiolo, vunë në dukje se mes entuziazmit të madh fëmijëror, spikatën grupet e ardhura nga Kurdistani dhe nga Shqipëria. Në Ostuni këta të fundit sollën entuziazmin e tyre, këngët dhe vallet, rrëfimet dhe shfaqjet që lanë mbresë. Delegacioni shqiptar falënderoi me mirënjohje familjet  ku qëndruan gjatë kësaj jave që për ta do të jetë e paharruar. Por do të jetë i paharruar edhe kori i zërave të bardhë të fëmijëve të Gazës që mbërriti në qytezën jugore i regjistruar. Organizatorët shpresojnë që edicionin e ardhshëm t’i kenë në Ostuni këta fëmijë.

Prof. Caiolo është i mendimit se “kjo përvojë duhet të vazhdojë dhe se duhet mësuar nga ajo. Java e Fëmijëve të Mesdheut është dëshmia se për farën e vëllazërisë dhe të respektit për tjetrin duhet bërë kujdes çdo ditëm në shkolla, në familje dhe çdo herë që kemi të bëjmë me të tjerët”.

Botohet në fletoren zyrtare ligji për pasaportat në konsullata

Lejet e qëndrimit, probleme me përtëritjet