in

19 prill 2005: Joseph Ratzinger zgjidhet Papë (video)

Joseph Ratzinger u ngjit në fronin e shën Pietrit më 19 prill 2005, pas vdekjes së Papës Gjon Pali II. është Papa i 265-të në historinë e Kishës dhe pontifikati i tij, deri më 28 shkurt 2013 zgjat 2872 ditë.

Papa Benedikti XVI jep dorëheqjen

L’annuncio delle dimissioni del Papa