in

KQZ: Deri në 16.00 kanë votuar 35% e zgjedhësve

Tiranë, 11 maj 2011 – Komisioni Qendror i Zgjedhjeve përditëson të dhënat për pjesëmarrjen e votuesve deri në orën 16:00. Sipas zëdhënësit të KQZ-së, Arti Lushi, në rang vendi kanë votuar 35 për qind e qytetarëve të cilët kanë të drejtë vote.

Kryetari i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve(KQZ), Arben Ristani në një prononcim për mediat tha “Procesi votimit ka nisur dhe po vazhdon shumë mirë. Janë vërejtur disa probleme, por që janë të pakta në krahasim me totalin”. Ai e vlerësoi të qetë procesin në ditën e sotme, ndërsa theksoi se pjesëmarrja e qytetarëve në votime është me një trend në rritje. “Ndoshta shpresojmë të jetë më e lartë se 50% e votuesve” tha Ristani.

Më poshtë vijojnë shifrat mbi pjesëmarrjen e votuesve në zgjedhje deri në orën 16.00 sipas bashkive

Kuçovë       33.19 %
Corovodë   56.83 %
Peshkopi     39.59 %
Burrel          37.63 %
Bulqizë        40.73 %
Durrës         22 %
Krujë          35.81 %
Elbasan       31 %
Gramsh       41 %
Peqin          49.76 %
Librazhd     41.3 %
Fier             23 %
Lushnjë       38.4 %
Ballsh          35.9 %
Gjirokastër  32.16 %
Tepelenë      52 %
Permet        18.39 %
Korçë         27 %
Ersekë       44.57 %
Pogradec   32.9 %
Bilisht        43 %
Kukës       50 %
Krujë        60 % 
B.Curri      41.76 %
Lezhë       27.5 %
Rreshen    33.2 %
Laç          21.71 %
Shkodër   20.9 %
Pukë        57 %
Koplik     24.5 %
Tiranë      34 %
Kamëz     22.5 %
Kavajë    38 %
Vlorë      17.8 %
Sarandë  22.34 %
Delvinë    30.3 %

Vëzhguesit ndërkombëtarë: Më 10 maj deklarata paraprake mbi zgjedhjet

Policia e shtetit: Situatë e qetë në mbarë vendin