in

Mbyllen 23 Sportele për Imigracionin, të huajt detyrohen të marrin rrugën

Qeveria kërkon të çiftëzojë disa prefektura brenda vitit 2016. Qytetarëve do t’u duhet t’u drejtohen atyre që provincave të tjera. Ja të gjitha prefekturat që rrezikojnë të mbyllen

Romë, 16 shtator 2015 – Telashe në horizont për mijëra imigrantë në Itali. Për të marrë bashkimin familjar, apo për të mbrojtur testin e guhës italiane për kartën e qëndrimit do të jenë të detyruar të marrin rrugën.

Është fjala për të gjitha praktikat që kryhen pranë Sportelet Unike për Imigracionin (SUI), që varen nga prefekturat. Sot ka një për çdo provincë gjë që do të thotë se kush ka nevojë për shërbime të Prefekturës duhet të shkojë në kryeqendrën e provincës ku jeton. Por brenda vitit 2016 nuk do të jetë më kështu, shumë province do të mbeten pa prefekturë, pra nuk do të ketë më as SUI, sepse zyrat do të bashkohen me ato të një province aty pranë. Kështu që shumë qytetarëve do t’u duhet të shkojnë në një provincë tjetër.  

Kjo risi parashikohet nga rregullorja (tani për tani ekziston vetëm një skemë dekreti) me të cilën qeveria vendos të riorganizojë ministrinë e Brendshme, duke e reduktuar praninë e saj në territor. Rregullorja parashikon mbylljen e prefekturave në Teramo, Chieti, Vibo Valentia, Benevento, Piacenza, Pordenone, Rieti, Savona, Sondrio, Lecco, Cremona, Lodi, Fermo, Isernia, Verbano-Cusio-Ossola, Biella, Oristano, Enna, Massa-Carrara, Prato, Rovigo, Asti dhe Belluno.

Kështu të huajve të Pratos do t’u duhet të shkojnë në Pistoia, atyre të Pordenones në Udine, të Rietit në Viterbo e kështu me radhë sipas çiftëzimeve (në fund të faqes gjeni listën e plotë) të vendosura nga ministria. E fatkeqësisht nuk duhet të hkojnë veç një herë, pasi për bashkimin familjar, për shembull, duhet shkuar një herë për të dorëzuar origjinalin e dokumentacionit, më pas ndoshta për integrimin e praktikës e së fundi për të tërhequr autorizimin.

“Në një cast si ky i tanishmi, në emergjencë të plotë për administrimin e imigracionit dhe sigurisë, qeveria mendon të mbyllë 23 Prefektura. Një tërheqje e Shtetit nga territory, që rrezikon sjellë ngatërresa për qytetarët e punonjësit” protestojnë sindikatat Fp-Cgil, Cisl-Fp dhe Uil-Pa që më 22 shtator do të mbledhin njëkohësisht asambletë në të gjitha selitë  në rrezik mbylljeje.

Me germa të pjerrëta selitë që do t’u bashkohen të tjerave përbri:

Teramo – L’Aquila 
Chieti – Pescara 
3 Matera 
4 Potenza 
Vibo Valentia – Catanzaro 
6 Cosenza 
7 Crotone 
8 Reggio Calabria 
Benevento – Avellino 
10 Caserta 
11 Napoli 
12 Salerno 
13 Bologna 
14 Ferrara 
15 Forlì – Cesena 
16 Modena 
17 Piacenza – Parma 
18 Ravenna 
19 Reggio Emilia 
20 Rimini 
21 Gorizia 
22 Trieste 
23 Pordenone– Udine 
24 Frosinone 
25 Latina 
26 Roma 
27 Rieti- Viterbo 
28 Genova 
29 Savona-Imperia 
30 La Spezia 
31 Sondrio- Bergamo 
32 Brescia 
33 Lecco– Como 
34 Cremona– Mantova 
35 Milano 
36 Monza e Brianza 
37 Lodi – Pavia 
38 Varese 
39 Ancona 
40 Fermo- Ascoli Piceno 
41 Macerata 
42 Pesaro-Urbino 
43 Isernia-Campobasso 
44 Asti– Alessandria 
45 Cuneo 
46 Verbano-Cusio-Ossola – Novara 
47 Torino 
48 Biella -Vercelli 
49 Bari 
50 Barletta-Andria-Trani 
51 Brindisi 
52 Foggia 
53 Lecce 
54 Taranto 
55 Cagliari 
56 Oristano- Nuoro 
57 Sassari 
58 Agrigento 
59 Enna– Caltanissetta 
60 Catania 
61 Messina 
62 Palermo 
63 Ragusa 
64 Siracusa 
65 Trapani 
66 Arezzo 
67 Firenze 
68 Grosseto 
69 Livorno 
70 Massa-Carrara– Lucca 
71 Pisa 
72 Prato -Pistoia 
73 Siena 
74 Perugia 
75 Terni 
76 Rovigo- Padova 
77 Belluno– Treviso 
78 Venezia 
79 Verona 
80 Vicenza 

Një park në qendër të Torinos merr emrin e Nënë Terezës

Rama për Corriere: “Evropa në krizë për refugjatët? Shqipëria e varfër e 1999-tës priti 500 mijë kosovarë”