in

Mbytet në ujërat e Libisë anija me 250 persona. “Kemi shpëtuar vetëm 26 vetë”

Lajmin e jep marina ushtarake libiane: “Në ujë ka me dhjetëra trupa të pajetë”

Romë, 15 shtator 2014 – Një anije me 250 persona është fundosur në ujërat përpara brigjeve libike. “Deri tani janë shpëtuar vetëm 26 vetë e në det shihen dhjetëra trupa të pajetë” deklaron zëdhënësi i Marinës ushtarake libiane.

Kërkimet e ndihma e parë janë të vështira edhe për faktin se Roja bregdetare nuk ka mjetet e burime njerëzore të mjaftueshme për këto operacione.

Kjo e sotmja është e fundit e një serie të gjatë mbytjesh në Mesdhe që kanë për viktima afrikanë që përpiqen të mbërrijnë me çdo mjet të mundshëm në brigjet e Evropës. Nga fillimi i këtij viti mbi 100 mijë afrikanë kanë mbërritur në brigjet italiane. Sipas agjencisë Habeshia,vetëm këtë vit kanë humbur jetën në det 2.000 persona. E kjo shifër ishte përditësuar më 24 gusht pas mbytjes së dy anijeve në 48 orë e kur humbën jetën rreth 250 persona.
Tragjedia më e rëndë e kohëve të fundit mbetet ajo e tetorit të vitit të shkuar në Kanalin e Sicilisë kur humbën jetën 366 vetë, mes të cilëve edhe shumë gra e fëmijë, e u shpëtuan 155 persona.

Viti me bilancin më të rëndë konsiderohej i deri tani 2011, me të paktën 1.800 persona të mbytur. Sipas Fortress Europe, nga viti 1988 në Mesdhe kanë humbur jetën 20.200 migrantë.

Shqiptariiitalise.com
(Ndiqni Shqiptariiitalise.com edhe në Facebook dhe Twitter)

Pensioni i invaliditetit në Shqipëri. Edhe emigrantëve që kanë vite pune në atdhe

Imprese immigrati. Unioncamere: +7mila nel secondo trimestre