in

Mesazhi i Papës në librin e përshtypjeve në Presidencë

Me të mbërritur në Presidencë, mëngjesin e sotëm, Papa Françesku la një mesazh mirënjohjeje për popullin shqiptar në Librin e Shënimeve para nisjes së takimit zyrtare me presidentin Bujar Nishani.

“Al nobile popolo albanese, con il mio rispetto e ammirazione per la sua testimonianza e la sua fraternità nel portare avanti il Paese” (Popullit fisnik shqiptar, me respektin dhe admirimin tim për dëshminë e tij dhe vllazërimin në çuarjen përpara të vendit. Francesku 21-09-2014) – shkruan ai në gjuhën italiane.

Përkthimi në gjuhën shqipe, i lënë në libër ndoshta nga shoqëruesi i Papës, ka një gabim, që duhet kuptuar, pasi shënimi në libër ishte i paparashikuar nga protokolli e në nxitim e sipër mund të jetë lexuar Paese si Pace (edhe pse me thënë të vërtetën, ajo “il” përpara duhet të kishte vënë në dyshim “përkthyesin” që me siguri e di shumë mirë që paqja është e gjinisë femërore edhe në italisht).

Papa përfaqësuesve të besimeve fetare: “Vazhdoni të jeni shembull bashkëpunimi të frytshëm”

Papa në Shqipëri dhe fëmijët