in

Ministri Frattini përshëndet shqiptarët për liberalizimin e vizave

“Ministria e Jashtme Italiane pret me kënaqësi liberalizimin e vizave për në Bashkimin Europian për qytetarët e Shqipërisë dhe të Bosnjës”. “Është një sinjal pozitiv e konkret hapjeje, veçanërisht pozitiv ndaj popujve të atyre vendeve, që konfirmon aspiratat e tyre të drejta të afrimit me Europën” ka pohuar shpesh ministri Frattini.

“Kjo votë përfaqëson edhe një njohje e plotë të angazhimit të vazhdueshëm të Italisë në procesin e integrimit të vendeve të Ballkanit perëndimor në Europë dhe një hap vendimtar për konsolidimin e procesit të stabilizimit të një rajoni shumë pranë nesh”.

Këtë shpreh ministri Frattini edhe në këtë videomesazh për shqiptarët

Përmbytjet – Ministria e Brendshme njofton

Trenat lokalë, pendolarët hedhin në gjyq Trenitalia