in

Nis sonte PriFest. Në program mbi 70 filma

Prishtina Internacional Film Festival, PriFest, do të nisë sot në mbrëmje për të vazhduar deri më 29 prill. Festivali do të kthejë kryeqytetin e Kosovës në një sallë të madhe kinemaje, ku do të shfaqen mbi 70 filma të rinj edhe kult.
Edicioni i tetë i PriFest do të çelet me projektimin në orën 21:00 të filmit “Mediterranea” i regjisorit Jonas Carpignano, në prani të një prej aktorëve, Alassane Sy.
Përveç ceremonisë së hapjes, e gjithë java do jetë e mbushur jo vetëm me filma por edhe me ëorkshop-e, seminare dhe takime me ekspertë të filmit , shumë prej të cilëve janë profesionistë të nominuar për çmime si Oscar e me vlerësime të tjera të rëndësishme kinematografike”. Detaje mbi programin e plotë në sitin zyrtar të festivalit.

 

 

 

L’Università di Bologna, esoneri dalle tasse per gli studenti stranieri

Kriza e refugjatëve. Samiti rajonal: Bashkëpunim më i ngushtë mes vendeve