in

Puna shqiptare në Itali – Politikat, përkujdesjet dhe përfaqësimi

Konferencë e organizuar nga INAS-CISL në Tiranë, më 8 nëntor 2012

“Puna shqiptare në Itali – Politikat, përkujdesjet dhe përfaqësimi”. Ky është titulli i konferencës së organizuar nga INAS-CISL, që do të mbahet nëTiranë, më 8 nëntor 2012, ora 9.30 – 13.00, në sallën e Hotel Tiranës në Sheshin Skenderbej.

Programi

Drejton punimet:
Naim BALLUKU, INAS Cisl Albania

Ora 9.30
Regjistrimi i pjesëmarrësve

Ora 9.45
Hapja e punimeve
Përshëndetja e autoriteteve
Massimo GAIANI, Ambasador i Italisë në Tiranë

Ora 10.00

Marrin fjalën:

Rando DEVOLE, Sociolog
Silvana BANUSHI, Ministria e Punës, Çështjeve Sociale dhe Shanceve të Barabarta, Drejtore e Politikave të Emigracionit
Antonio FANTASIA, Ministria e Punës italiane, Përgjegjës i UCL
Vjollca BRAHO, Drejtore e Përgjithshme e ISSH
Stefano MASTROVINCENZO, Sekretar i Përgjithshëm i CISL MarcheAugusto CIANFONI, Sekretar i Përgjithshëm i FAI-CISL
Ismail ADEMI, RAT, Rrjeti i shqiptarëve në Toskanë – AGORA’

Ora 12.30

Përfundimet

Antonino SORGI, President i INAS-CISL

Shkarko programin e Konferencës “Puna shqiptare në Itali” – Tiranë, 8 nëntor 2012

Lexo edhe:
Emigrantët shqiptarë në Italinë e krizës / 1
Emigrantët shqiptarë në Italinë e krizës / 2
Kush janë shqiptarët e Italisë? Lejeqëndrimi si hartë e busull
Çdo katër të punësuar shqiptarë në Itali, një është në ndërtim

Cittadinanza. PD: “Chi nasce e studia qui è italiano”

Universitetet italiane, një hap larg Shqipërisë