in

Qeveria miraton udhëzimin për regjistrimin e objekteve me leje ndërtimi të Tiranës

Rregullorja mundëson pajisjen me leje shfrytëzimi të ndërtimeve, nga të cilat, vetëm me detyrimet fiskale, do të hyjnë në arkat e shtetit 700-800 milion euro

Tiranë, 5 tetor 2011 – Këshilli i Ministrave miratoi sot udhëzimin “Për procedurat e regjistrimit të objekteve të ndërtuara me leje ndërtimi, të prapambetura, në Bashkinë e Tiranës, në Zyrën e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme”.  

Udhëzimi është hartuar mbi Memorandumin e përbashkët të Ministrisë së Drejtësisë, Ministrisë së Punëve Publike dhe Transportit dhe Bashkisë së Tiranës.

Kryeministri Berisha, duke prezantuar këtë udhëzim, tha se ai i jep zgjidhje një problemi të madh për rreth 400 pallateve dhe ndërtimeve në kryeqytet me këtë problematikë, duke i pajisur me leje shfrytëzimi personave që i kanë blerë por që nuk rezultojnë ligjërisht pronarë. Regjistrimi zhbllokon, vetëm me detyrimet fiskale, një kapital rreth 700-800 milion euro.

Lexo edhe Në nëntor nis hipotekimi i apartamenteve në Tiranë

Spahiu: “Censusi shkel të drejtat e çamëve”

Në Genova, imigrantët nuk mund të ngasin urbanët