in

Salvini çakall: “Imigracioni klandestin nuk sjell asgjë të mirë”

Lideri i Legës komenton vdekjen e Emmanuel Chidi Namdi duke fajësuar “imigracionin klandestin jashtë kontrollit” që sipas tij po pushton Italinë

Romë, 7 korrik 2016 – Për Matteo Salvinin, vdekja tragjike e Emmanuel Chidi Namdi, refugjati i vrarë në Fermo nga dhuna raciste, është rasti i radhës për t’ia futur me top kundër “klandestinëve” dhe “pushtimit” prej tyre të Italisë.

“Kush vret, përdhunon apo sulmon një person tjetër duhet dënuar. Pikë. Pavarësisht nga ngjyra e lëkurës” pohon sekretari i Legës në Facebook. “Je i bardhë, i zi, rozë dhe vret dikë pa arsye? Në burg, dhuna nuk ka justifikim”.

Dënimi mbaron këtu, më pas dy fjalë për viktimën: “Djali nigerian në Fermo nuk duhej të vdiste, një lutje për të”. Salvini hesht mbi matricën raciste të vrasjes, flet për ngjyrën e lëkurës së vrasësve, por jo të viktimave që u quajtën edhe “majmunë”.

Por ajo më alarmuesja është pjesa e dytë e komentit të Salvinit: “Është gjithnjë e më e qartë se imigracioni klandestin jashtë kontrollit, ose më mirë pushtimi i organizuar, nuk do të sjellë asgjë të mirë. Kontrolle, kufizime, respekt, rregulla dhe dënime të qarta: po kërkojmë shumë?”.

Lideri i Legës, me pak fjalë, sugjeron se ajo që ndodhi në Fermo është pasojë e “pushtimit të organizuar”. Po të kishte qëndruar në shtëpinë e tij, të ishte masakruar bashkë me Chimiary-n e tij nga terroristët e Boko Haram, Emmanuel Chidi Namdi nuk do të ishte masakruar nga një italian. Dhe Salvinit do t’i ishte dashur të kërkonte një tjetër varrim për të predikuar urrejtje.

EP

 

 

 

 

 

Inps. Gli immigrati versano 8 miliardi di euro l’anno, ne ricevono soltanto 3

Duhet pullë apostille për certifikatat shqiptare që paraqiten në konsullatat shqiptare?