in

Shqipërisë i jepet statusi i vendit kandidat. Lajmi në Itali

Romë, 24 qershor 2014 – Lajmi i njohjes së statusit të vendit kandidat nga ministrat e Jashtëm të vendeve anëtare, që do të zyrtarizohet në mbledhjen e të enjtes dhe të premtes, po përhapet menjëherë në mediat elektronike italiane. Ja si e përcjellin ato  vendimin në këto çaste:

Me kalimin e orëve, ANSA përditëson lajmin e njohjes së statusit të vendit kandidat që i jepet sot Shqipërisë dhe titullon “BE: Shqipëria kandidate, por me një listë të gjatë kushtesh”

Il Sole 24 Ore në shkrimin me të cilin jep lajmin kujton gjithashtu (që në titull) që sidoqoftë futja e Shqipërisë në Evropën e Bashkuar nuk mund të ndodhë deri në vitin 2024:

Il Fatto Quotidiano, e para media që vë online një shkrim të gjatë e të plotë të gazetarit Francesco De Palo:

RAI News:

ANSA:
La Stampa:

Reuters Italia:

Il Messaggero:

Leggo:

Milano Finanza:

BE i jep Shqipërisë statusin kandidat

Statusi kandidat: Ministrat e BE-së unanimisht pro Shqipërisë