in

Shtetësia italiane. Lega dhe Forza Italia nuk ia dalin të bllokojnë reformën

Hidhen poshtë dy çështjet paragjykuese të paraqitura nga Roberto Calderoli dhe Lucio Malan në Komision, që po të kalonin do të bllokonin diskutimin e reformës në Senat. Punimet rinisin javën e ardhshme

Romë, 3 dhjetor 2015 – Reforma e shtetësisë për bijtë e imigrantëve kapërcen pengesën e parë në Senat. Përpjekja e Legës dhe e Forza Italias për t’i prerë asaj rrugën njëherë e mirë shkoi huq.

Senatori legist Roberto Calderoli dhe kolegu i kaltër (FI) Lucio Malan kishin paraqitur dy çështje paragjykuese të ndryshme në Komisionin e Çështjeve Kushtetuese kundër projektit të miratuar në Dhomën e Deputetëve. Praktikisht kërkonin që reforma të mos kalonte fare as për diskutim.

Por me sa duket, arsyet e tyre nuk bindën shumicën e anëtarëve të Komisionit, të cilët dje, pasi u njohën e diskutuan mbi dy çështjet paragjykuese, i hodhën poshtë që të dyja. Tani mund të nisë më në fund diskutimi mbi përmbajtjen e reformës së shtetësisë e beteja do të luftohet me amendamente pa fund.

Ndërkaq ama, kalendari i Komisionit i kësaj jave nuk i jep më hapësirë reformës së shtetësisë. Për sot ka të tjera projekte ligjesh në diskutim, ndërsa të premten Komisioni as që mblidhet.

Gjithçka mbetet për javën e ardhshme, të shpresojmë për më shumë bereqet.

Elvio Pasca

 

Mbi 10 mijë të sapolindur kanë të paktën njërin prind shqiptar. Noemi e Gabriel, emrat në modë

“Gocce di memoria”, koncert i artistëve shqiptarë me rastin e Jubileut