in

Speciale. Lejeqëndrimi me pikë dhe marrëveshja e integrimit

Nga 10 mars 2012 të gjithë ata që mbërrijnë në Itali duhet të nënshkruajnë “Marrëveshjen e Integrimit mes Shtetit dhe të huajit”. Në rregullore parashikohet që marrëveshja e integrimit të nënshkruhet nga të gjithë të huajt mbi moshën 16 vjeç që vijnë në Itali nga çasti kur rregullorja të vijë në fuqi. Të gjithë të huajt që kanë tashmë një lejeqëndrimi e gjenden në Itali janë të përjashtuar. Një dhuratë me shpërthim të vonuar e qeverisë Berluskoni: e parashikuar nga paketa e sigurisë e vitit 2009, u deshën tre vjet për ta sjellë në fuqi

Këtu gjeni gjithçka që duhet të dini mbi marrëveshjen e integrimit dhe lejeqëndrimin me pikë

Shkarko:
Dekreti i Presidentit nr. 179 të 14 shtatorit 2011: “Rregullorja që disiplinon marrëveshjen e integrimit mes të huajit dhe Shtetit …”, Marrëveshja e Integrimit, Si fitohen kreditet, Si humben kreditet

Keiti Kondi, studentja shqiptare, ambasadore e Universitetit Bocconi në botë

Letta jep dorëheqjen, Renzi drejt kryesimit të një qeverie të re