in

Terni. Arrestohet një 50 vjeçar për keqtrajtim të gruas

Një shqiptar 50 vjeç kishte mbyllur gruan në shtëpi që kur kjo kish ardhur të jetonte me të tre vjet më parë. Digos e ka arrestuar me akuzat e keqtrajtimeve në familje, të dhunës seksuale dhe të skllavërimit

Romë, 24 korrik 2012 – Duhet të përgjigjet për dhunë seksuale, keqtrajtim dhe skllavërim të të shoqes shqiptari 50-vjeçar, me qëndrim të rregullt në Terni i arrestuar nga reparti DIGOS (Divisioni Investigazioni Generali e Operazioni Speciali) i policisë. E shoqja, 38 vjeçe, shqiptare edhe ajo, më në fund ka marrë guximin e i ka telefonuar policisë të dielën pasdite pas rrahjes së radhës nga i shoqi.

Kur agjentët e policisë kanë mbërritur në vendngjarje kanë bllokuar nëpër shkallë burrin dhe e kanë detyruar t’u hapë derën e shtëpisë ku kish mbyllur me çelës gruan bashkë me tre fëmijët me moshë nga 14 deri në 10 vjeç, që i kanë gjetur të tmerruar, të strukur pas së ëmës në një dhomë të vogël.

Gruaja mes lotëve u ka rrëfyer agjentëve plagët në trup, dhe ferrin e vërtetë që kishte përjetuar këto tre vite të bashkëjetesës në Terni me të shoqin.

E ardhur pranë tij tre vjet më parë me bashkim familjar, gruaja nuk kishte dalë thuajse asnjëherë vetëm jashtë mureve të shtëpisë (për këtë arsye burri i kishte zhdukur edhe rrobat e trupit) dhe nuk kishte asnjë kontakt, as telefonik, me askënd përveç të shoqit e fëmijëve. Gruaja ka treguar mes të tjerash se i shoqi e detyronte të bënin marrëdhënie seksuale përditë, edhe në sy të fëmijëve, duke e turpëruar e lënduar edhe si nënë.

Ajo që në Shqipëri i ishte dukur xhelozi e tepruar e të shoqit, në Itali ishte kthyer në obsesion të mirëfilltë dhe dhunë, situatë e përkeqësuar veçanërisht nga abuzimi që burri bënte me alkoolin.

Policia ka shoqëruar 50-vjeçarin në burgun Vocabolo Sabbione të Ternit, ndërsa gruan në repartin e Ndihmës së Shpejtë të spitalit të qytetit ku mjekët që e vizituan i kanë gjetur trauma në kokë e plagë të ndryshme në trup të shërueshme për tetë ditë.

 

 

Tavernelle Val di Pesa. Italiani e albanesi fanno festa in piazza

Bujar Nishani për AFP-në: “Do do të jem i pavarur nga çdo forcë politike”