in

Torino, fletushka raciste anembanë qytetit

Ofrohen vende pune për shitëse në një qendër tregtare, por jo për të huajt. Kryebashkiaku Chiamparino kërkon të zbulohen dhe të ndëshkohen autorët

Torino, 21 tetor 2010 – Fletushka që ofrojnë punë, por me kusht që të mos jenë të huaj, janë shfaqur në qendër të Torinos. Je i ri me moshë nga 18 deri në 24 vjeç? Kërkon punë për të mbuluar shpenzimet e për të mbajtur veten gjatë studimeve? Punësimi si shitës në një qendër të madhe tregtare mund të jetë një zgjidhje e përshtatshme. Kështu shkruhet në lajmërim, por nuk harrohet të theksohet që nuk duan të kenë të bëjnë me bjerraditës apo, më keq akoma, me të huaj. Oferta nuk është e vlefshme për këta të fundit.

I menjëhershëm reagimi i kryebashkiakut Sergio Chiamparino: të zbulohen e të ndëshkohen autorët e manifesteve. E ka thënë nga tribuna e inaugurimit të Sallonit të shijes përkrah Dacian Ciolos-it, komisarit evropian rumun për Bujqësinë. Kryebashkiaku kërkon që të hetohet për të gjetur kush ka përhapur fletushkat me ofertat e punës në të cilat të vret sytë “jo bjerraditës, jo të huaj”.

“Në fletushkë ka një numër telefoni – thotë Chiamparino – nga ai të arrihet tek përgjegjësit. Në të shkuarën në Torino janë parë lajmërime “nuk u jepet me qira italianëve të jugut”; sot nuk mund të tolerojmë që të ketë nga ata që të thonë “nuk u jepet punë të huajve”.

Policia e Brescias e armatosur në urbanë. Kundër emigrantëve?

Shqiptarët në Itali janë 467 mijë