in

Qëllon gjashtë herë dhe vret hajdutin që gjen në shtëpi, Apeli e nxjerr të pafajshëm

Simone Barontini, 51 vjeç ishte dënuar fillimisht me një vit e katër muaj burg për vrasjen  e 31-vjeçarit shqiptar Lavdnir Lani që po i vidhte shtëpinë. E ka qëlluar gjashtë herë me pistoletë, tri nga të cilat ndërsa Lani largohej shkallëve, e megjithatë për gjykatën e Apelit  reagimi i Barontinit konsiderohet mbrojtje e ligjshme

Romë, 27 shtator 2012 – Qëlloi gjashtë herë me pistoletë duke lënë të vdekur një hajdut që i kishte hyrë në shtëpi në zemër të natës. Më 26 shtator Gjykata e Apelit e Firences  i ka njohur pafajësinë të pandehurit sepse sipas saj ai ka vepruar “për mbrojtje të ligjshme”.

Gjyqi i referohej një ngjarjeje që ka ndodhur natën e 26 majit 2008, kur Simone Barontini, 51 vjeç, sipërmarrës nga Fucecchio e Firences, u zgjua nga zhurmat. Në dhomë ishte një hajdut, 31-vjeçari Lavdnir Lani, të cilit i hidhet kundër. Në një çast, Barontini nxjerr një pistoletë e qëllon gjashtë herë mbi 31-vjeçarin, tri herë ndërsa ai ishte në dhomë e tri herë të tjera, ndërsa ai po largohej me vrap shkallëve të shtëpisë (dhe këto të fundit e kanë lënë në të vdekur në vend shqiptarin).

Në prill të vitit 2010 Barontini u dënua në shkallë të parë me një vit e katër muaj burg pasi sipas gjykatësve të atëhershëm e kishte tepruar me mbrojtjen e ligjshme. Prokurori apeloi vendimin dhe kërkoi në gjykatë të Apeit që i pandehuri të dënohej me 11 vjet burg për vrasje me dashje, ndërsa avokati mbrojtës i Barontinit kërkonte pafajësinë e klientit pasi akti i tij ishte i justifikuar nga “mbrojtja e ligjshme”. Këtë tezë pranuan edhe gjykatësit që dje i njohën Simone Barontinit pafajësinë e plotë.

Pas dhënies së vendimit, avokati i tij D’Orzi ka përmbledhur kështu arsyet për të cilat kishte kërkuar pafajësinë: “Isht ora katër e mëngjesit dhe hajduti kishte hipur në kat të dytë të shtëpisë ku janë dhomat e gjumit. Ishte e qartë që mund të kishte sulmuar po të zbulohej. Kur Barontini u zgjua dhe e pa, iu duk se kishte diçka në dorë e mendoi se mund të ishte armë. Vetëm më pas u zbulua që ishte celular. Me një fjalë ekzistonin të gjitha kushtet që klienti im të perceptonte rrezik objektiv për vete e familjarët e tij”.

Lexo edhe:
Gjashtë vjet burg sipërmarrësit që në 2006 vrau Elvis Hoxhën, 19 vjeç
Shënjestër

Kushëriri nga Amerika

Si të vish në Itali për kurse apo stazhe profesionale

Cosenza. Vdes në një greminë anash rrugës ku bie aksidentalisht me makinë