in

8 maj 2011: Shqipëria votoi

Më 8 maj në Shqipëri u zhvilluan zgjedhjet vendore.  3 milionë e 170mijë shqiptarë u thirrën të votojnë për të zgjedhur kryebashkiakët dhe këshilltarët e 384 bashkive dhe komunave. Sipas KQZ-së, në orën 19.00 kishin votuar 50,9% e zgjedhësve, përqindje më e lartë se në zgjedhjet e vitit 2007. Madje shumë e lartë po të mbahet parasysh që të paktën 30% e të regjistruarve në listat e zgjedhësve janë emigrantë, pra që nuk janë fizikisht në Shqipëri.

Procesi u ndoq dhe do të vazhdojë të ndiqet nga mijëra vëzhgues të huaj e vendas dhe mbarëvajtja e këtyre zgjedhjeve deri në dhënien përfundimtare të rezultateve janë testi i demokracisë që do të vlejnë edhe për njohjen e mundshme të statusit të vendit kandidat në BE. Këto zgjedhje mund të konsiderohen mundësia e fundit për qeverinë e Tiranës, pas krizës politike të nisur në vitin 2009 dhe që arriti pikën e saj më të rëndë më 21 janar të këtij viti, kur 4 manifestues mbetën të vrarë me armë zjarri ndërsa protestonin kundër qeverisë.

Në këtë faqe do të gjeni të gjitha lajmet mbi zgjedhjet e 8 majit 2011:

 1. Në pritje të zbardhjes së vendimit të Kolegjit Zgjedhor
 2. Është Basha kryebashkiak i Tiranës
  Kolegji hedh poshtë ankimimin e PS-së
 3. Tirana pa kryetar bashkie deri më 3 qershor
 4. Zgjedhjet e 8 majit raportohen në PE
 5. KQZ RINUMËROI VOTAT – Basha shpallet kryebashkiak të Tiranës
 6. SHQIPËRIA NUMËRON VOTAT – Kronologjia dite pas dite
 7. Basha i përgjigjet Kadaresë: “Nuk tërhiqem”
 8. Kadare i shkruan Bashës: “Bëni një gjest qytetar, tërhiquni”
 9. Dy ish krerë të KQZ-së, mendime të kundërta mbi numërimin votave të këtyre ditëve
 10. Raporti i dyte i OSBE/ODIHR
 11. Raporti i pare i OSBE/ODIHR
 12. Himarë, humb Bollano
 13. Berisha dhe Rama të bindur për fitoren
 14. Exit poll-et: fitojnë edhe Rama, edhe Basha
 15. KQZ: Votojnë 50,9 e zgjedhësve
 16. Emigrantët, spektatorët e procesit zgjedhor në Shqipëri
 17. Policia e shtetit: Situatë e qetë në mbarë vendin
 18. Vëzhguesit ndërkombëtarë: Më 10 maj deklarata paraprake mbi zgjedhjet
 19. KQZ: Deri në 16.00 kanë votuar 35% e zgjedhësve
 20. KQZ: Deri në orën 14.00 ka votuar 22% e zgjedhësve
 21. Rreth 8 mijë emigrantë shkojnë në Shqipëri për të votuar
 22. Politikanët votojnë dhe deklarojnë
 23. Shqipëria voton

Shqiptarja e Grande Fratello-s në Visto

Himarë, humb Bollano