in

Adoleshenti shqiptar braktisur nga babai në Bolonjë: një histori e shpresës dhe solidaritetit

Një djalë 15-vjeçar me prejardhje shqiptare u paraqit në stacionin e policisë në Navile të Bolonjës, në Itali, disa ditë më parë, duke kërkuar ndihmë. Ai i shpjegoi autoriteteve se babai i tij e kishte lënë, premtuar një jetë më të mirë në Itali, por pa asnjë burse për ta mbështetur. Ky adoleshent ishte mbërritur në Itali vetëm disa ditë më parë, më 19 tetor, nga Shqipëria, i shoqëruar nga babai i tij, i cili më pas e kishte lënë të vetëm.

Adoleshenti, i cili nuk fliste italisht, por megjithatë ishte në gjendje të kërkonte ndihmë nga policia përmes përkthyesit automatik të Google, ka trokitur në dyert e autoriteteve të rendit të martën, rreth orës 19:00 sipas orës lokale, pasi kishte kaluar një natë në një park të qytetit. Ai ishte i tmerruar nga përvoja që po kalonte, por gjendja e tij shëndetësore ishte e mirë.

Policia italiane ka arritur ta qetësojë adoleshentin, i cili shprehu dëshirën për të falënderuar të gjithë për mikpritjen dhe ndihmën që i janë dhënë. Ata e kanë dërguar 15-vjeçarin nën kujdesin e shërbimeve sociale të Bolonjës. Ndërkaq, babai i tij, 46-vjeçar, është bërë i pazbulueshëm pasi është kthyer në Shqipëri brenda 24 orëve të ardhshme, raportojnë mediat italiane.

Babai i adoleshentit është raportuar në prokurori me akuza të lënies së të miturve dhe nxitjes së emigracionit të paligjshëm. Ky ngjarje tragjike thekson sfidat dhe vështirësitë që përballin shumë emigrantë, veçanërisht të miturit pa shoqërim, që janë në kërkim të një jete më të mirë në një vend të huaj. Megjithatë, historia e këtij adoleshenti tregon edhe sa e rëndësishme është mbështetja dhe solidariteti i autoriteteve dhe komunitetit lokal në ndihmën e atyre që janë në kërkim të ndihmës dhe mbrojtjes.

Ky rast ofron shpresë për të ardhmen e këtij adoleshenti, i cili tani është nën mbrojtjen e autoriteteve italiane dhe do të marrë ndihmën e nevojshme për të përballuar situatën e tij.

Kryeministrja Giorgia Meloni “viktimë” e një shakaje telefonike nga komedianët rusë

Cosa prevede il protocollo d’intesa tra Italia e Albania in materia di gestione dei flussi migratori