in

Kryeministrja Giorgia Meloni “viktimë” e një shakaje telefonike nga komedianët rusë

Kryeministrja italiane, Giorgia Meloni, është “viktima” e një shakaje telefonike nga dy komedianë rusë, Vladimir Kuznetsov dhe Alexey Stolyarov, të njohur për imitimet e tyre të figurave politike nga e gjithë bota. Gjatë një telefonate të rreme, komedianët paraqiten para Melonit si një politikan afrikan dhe i mashtruan për një kohë të shkurtër kryeministrin italian.

Ngjarja ndodhi më 18 shtator, pak para Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, në kuadrin e përpjekjeve intensive të Melonit për të thelluar marrëdhëniet me udhëheqësit afrikanë. Ajo kishte zhvilluar takime të rëndësishme me udhëheqësit afrikanë në kuadër të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së, e cila u mbajt nga 19 deri më 21 shtator.

Gjatë bisedës telefonike, komedianët rusë krijuan një situatë humoristike, prezantuar si një politikan afrikan dhe simuluar një bisedë rreth konfliktit në Ukrainë. Kryeministrja Meloni u përgjigj thirrjes së rreme dhe përballet me çështjet e ngritura nga komedianët, pa kuptuar se ishte një shakaje.

Kjo situatë dha në dukje kompleksitetin dhe ndjeshmërinë e çështjeve politike ndërkombëtare, veçanërisht në lidhje me konfliktin në Ukrainë. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se synimi i komedianëve rusë ishte kryesisht humoristik dhe satirik, më shumë se politik.

Ngjarja tregon se sa është e rëndësishme që liderët politikë të mbeten të kujdesshëm dhe të ndjehen të ndërgjegjshëm për sfidat e komunikimit në një botë ku shakat telefonike dhe imitimet politike janë bërë gjithnjë e më të zakonshme.

Kryeministrja Meloni ka trajtuar ngjarjen me humor, duke treguar një reagim profesional dhe duke vendosur kontekstin e Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së dhe përpjekjet diplomatike për të përballuar sfidat globale në perspektivë.

Përmbytjet dhe stuhitë në veri të Italisë: nën alarm rajone të shumta

Adoleshenti shqiptar braktisur nga babai në Bolonjë: një histori e shpresës dhe solidaritetit