in

Ambasadori Italian D’Elia, Qytetar nderi i Gjirokastrës

Në qytetin jugor për hapjen e Konsullatës së Nderit të Italisë në Gjirokastër, Ambasadori italian Saba D’Elia është vlerësuar me titullin e lartë „Qytetar Nderi“

Tiranë, 16 nëntor 2011 – Këshilli bashkiak i Gjirokastrës ka nderuar më 15 nëntor me titullin “Nderi i qytetit”, ambasadorin italian në Shqipëri, Saba D’Elia, me motivacion “Për kontributin të shquar në forcimin e lidhjeve vëllazërore dhe marrëdhënieve midis qytetit të Gjirokastrës dhe komunave e rajoneve të Italisë, në realizimin e shumë projekteve në qytetin muze e historik”.

Flamur Bime, kryetari i bashkisë së Gjirokastrës, teksa i ka dorëzuar Saba D’Elia titullin e akorduar, tha se ambasadori italian gjatë mandatit të tij në Shqipëri ka kontribuar në shtimin e marrëdhënieve dhe në implementimin e disa projekteve për zhvillimin e rajonit jugor. “Këto projekte po vazhdojnë me sukses, duke kontribuar në zhvillimin e zonës”, pohoi Bime, ndërsa përmendi disa projekte të të rëndësishme që janë dhe po zbatohen aktualisht në qytetin e Gjirokastrës.

Saba D’Elia, ambasadori italian në Shqipëri falënderoi këshillin bashkiak për vlerësimin dhe titullin që iu dha. “Ky titull i takon dhe Republikës Italiane që ka mbështetur fort dhe pa rezerva liberalizimin e vizave, pasi Shqipëria, shqiptarët dhe gjirokastritët, e meritojnë të vazhdojnë rrugën drejt Bashkimit Europian”, tha D’Elia.

Pasditen e djeshme është zhvilluar gjithashtu edhe ceremonia e çeljes së konsullatës së Nderit të Italisë në këtë qytet. Teodor Bilushi, pedagog i gjuhës italiane në Universitetin e Gjirokastrës, është prezantuar nga ambasadori italian në vendin tonë, Saba D’Elia, si konsulli i Nderit i Italisë në qytetin e gurtë.
Në ceremoni merrnin pjese veç ambasadorit D’Elia edhe konsulli i përgjithshëm italian në Vlorë, Sergio Strozzi, deputetë të parlamentit shqiptar, përfaqësues të pushtetit lokal etj. 

Një dokument më shumë për pajisjen me pasaportë biometrike

Cancellieri, Fornero dhe Riccardi. Ata që do të qeverisin imigracionin