More stories

 • in

  NJË VEND I SIGURT NË EUROPË – Shpëtimi i hebrejve gjatë Luftës së dytë botërore. Muzeu hebraik shqiptar

  Shqipëria ka një histori për të rrëfyer!  Ambasada e Shqipërisë në Itali, në bashkëpunim me Fondacionin Muzeu Shoah të Romës, organizojnë Konferencën “Një vend i sigurt në Evropë – Shpëtimi i hebrejve gjatë Luftës së Dytë Botërore. Muzeu Hebraik Shqiptar” që ka në qendër një prezantim institucional dhe shkencor, të përgatitur nga historianë dhe ekspertë. Ai ka […] More

 • in

  Deklarata e të ardhurave 2022 – udhëzuesi i Ria Money Transfer

  Në Itali, çdo person që ka të ardhura nga punë e pavarur, apo e varur, pavarësisht kombësisë së tij, ka detyrimin ligjor të deklarimit të përvitshëm të të ardhurave. E si çdo vit, kjo e tanishmja është koha e përpilimit dhe e paraqitjes së deklaratës së të ardhurave. Në vijim disa informacione të dobishme rreth […] More

 • in

  Dërgoju dashuri të dashurve të tu

  Festat përfaqësojnë një moment shumë të rëndësishëm të vitit dhe të ndjerë nga të gjithë shqiptarët.Është një mundësi për t’u takuar me njerëzit e dashur, për të qenë së bashku me familjen dhe për të organizuar darka të gjitha së bashku me gatime tradicionale vendase, si gjeli i detit apo ëmbëlsirat tipike të çdo qyteti.Për […] More

 • in

  Ria Money Transfer: Çdo qindarkë jotja ka vlerë

  Vendet me numrin më të madh të dërgesave nga bashkatdhetarët tanë janë Greqia, Italia, ShBA, Gjermania, Maqedonia dhe Kanadaja.Italia dhe Greqia janë dy vendet kryesore ku qytetarët shqiptarë kanë zgjedhur të punojnë dhe të jetojnë. Dhe për të ndihmuar familjet e mbetura në vendlindje, ata preferojnë të përdorin sisteme të shpejta, të thjeshta, dixhitale, e […] More