in

Bolonjë Arrestohen dy persona me 107 kg marijuhanë OGM

Sipas policisë, sasia e bllokuar është e një cilësie shumë të lartë dhe që nuk përputhet me varietetet e sjella zakonisht nga Shqipëria. Mendohet tëjetëe modifikuar gjenetikisht. Fitimi prej saj do të kapte shifrën 300 mijë euro

Romë, 20 qershor 2012 – Në treg do të sillnin një fitim prej 300 mijë eurosh 107 kilogramët e marijuhanës të kapura nga policia e Bolognës. Janë arrestuar dy shtetas shqiptarë që po transportonin atë dhe që ndiqeshin prej kohësh nga forcat e rendit. Drejtori i i zyrës së luftës kundër Narkotikëve bëri të ditur se sasia e bllokuar është e një cilësie shumë të lartë dhe që nuk përputhet me varietetet e sjella zakonisht nga Shqipëria. Bëhet fjalë për një varietet të krijuar në Hollandë dhe që duket se është fryt i një modifikimi gjenetik të bimës. Analizat kanë dëshmuar se në këto bimë principi aktiv që shkakton efektin narkotik tek njeriu, është i pranishëm në sasi shumë më të mëdha. Hipoteza është se ky varietet është kultivuar edhe në Shqipëri për të plotësuar kërkesat e tregut.

Po këtë javë janë arrestuar në qytetin e Parmës dy shtetas shqiptarë 21 e 28 vjeç. Së bashku me një shtetas moldav ata përpunonin drogën në disa apartamente në Parma, Poviglio e Sant’Ilario d’Enza. Janë kapur 11 kilogramë heroinë dhe kokainë, me një vlerë prej një milion eurosh.

Oggi la Giornata Mondiale del Rifugiato. 800mila in fuga nel 2011

Raporti. Në vitin 2011 janë paditur rreth 1.700 shqiptarë për trafik droge