in

Dy të rinj shqiptarë mes fituesve të çmimit Marco Magnani

Çmimi Marco Magnani, i organizuar në Sassari, këtë vit u dedikohet artistëve të rinj. Mes gjashtë të përzgjedhurve, dy janë shqiptarë, Silva agostini dhe Armando Lulaj

Living in memory e Armando Lulajt
Romë, 8 nëntor 2011 – U kushtohet të rinjve edicioni i këtij viti i Çmimit Marco Magnani, i organizuar nga shoqata me të njëjtin emër me mbështetjen e Drejtorisë së Kulturës së komunës dhe provincës së Sassarit dhe të Fondacionit Banco di Sardegna. Ekspozita quhet “Lo Stupore” dhe mbledh veprat e artistëve të rinj. Fituesit e çmimit, pasi kanë ndenjur për një periudhë në provincën e Sassarit gjatë të cilës janë njohur me territorin dhe kanë bërë veprat e tyre, do t’i ekspozojnë ato në Pallatin e të Korrave (Palazzo della Frumentaria via delle Muraglie 2) në Sassari. Fituesit janë Silva Agostini, shqiptare që jeton në Berlin, Armando Lulaj, që jeton në Itali e Shqipëri, Andrea La Rocca (Itali), Jon Campbell (amerikan që jeton në Berlin), Kane Caddoo (irlandez që jeton në Itali.

Dy shqiptarë të goditur me thikë pas një grindjeje në një lokal

Shqiptarët në Italinë e krizës