in

Elhaida Dani nxjerr në treg albumin e saj të parë

Pas dhjetëra pjesëmarrjeve në emisione të ndryshme televizive dhe evenimente kulturore e muzikore, ashtu siç pritej fituesja e The Voice Of Italy, Elhaida Dani nuk vonon tё paraqitet nё tregun muzikor italian. Sot, 2 korrik, hidhet në treg vepra e saj e parё, njё ep me shtatë këngë, prodhim i shtëpisë së famshme diskografike Universal.

Nё kёtё pёrmbledhje nuk mund tё mungonte “When Love Calls Your Name” kёnga qё iu dhurua nga Riccardo Cocciante gjatё emisionit si dhe njё sёrё intepretimesh tё tjera tё sjella nga kёngёtarja e re shqiptare gjatё mbrëmjeve të The Voice.

Surpriza e bukur e radhёs ёshtё kёnga “Baciami e basta”, e shkruar posaçёrisht pёr tё nga Kekko Silvestre, i grupit Modà. Me kёtё kantautor Elhaida u ngjit edhe ne skenёn e The Voice of Italy në finale duke i ofruar publikut njё moment plot emocion. Ndoshta njё interpretim qё shёnoi fillesёn e bashkёpunimit mes tyre.

Megjithё polemikat e ngritura së fund inga njëri prej konkurruesve të The Voice, Elhaida vazhdon ecjen e saj tё sigurt në karrierën muzikore. Në fakt, Timothy Cavicchini, njё prej kёngёtarёve qё u ndesh nё finale me “uraganinin shqiptar” ka deklaruar së fundi nё njё intervistё “se s’ka kuptim qё njё kёngёtare shqiptare tё kёndojё anglisht nё njё emision italian”. E pёrgjigja nё distancё e Elhaidёs, nuk ka vonuar: “Mёsuesi im Cocciante mё ka thёnё gjithnjё qё tё mos e kem pёr turp qё jam nga Shqipёria, por tё eci pёrpara me kokёn lart”.

Albumi mund të shkarkohet edhe në iTunes.

Elhaida do te prezantoje diskun e saj ne Milano (Mondadori ne corso Vittorio Emanuele  – 2 korrik, ora 18.00), Rome (Discotela Laziale – 4 korrik, ora 17.30) dhe ne Marcianise, Caserta (me 5 korrik, ora 19.00).

Teksti i këngës së re të shkruar nga Silvestre i grupit Modà për Elhaidën:

BACIAMI E BASTA
Sfiorarti e poi sentire che, che passerai come l’estate
Convincimi che è tutto vero e che saremo sole e mare
Non tocco più la terra se mi leghi al vento del tuo respiro che non basta mai
E sai che c’è, c’è che mi fai volare
 
Baciami e basta fammi girar la testa no che non basta
rifallo ho voglia di scambiarci le labbra
per sapere che non te ne andrai o almeno che ritornerai
 
Viaggiare senza sapere dove vai
Tranquilla che sarà stupendo se ci sei
Poi lega le tue mani intorno a me e prenditi il mio cuore
 
Baciami e basta fammi girar la testa no che non basta
rifallo ho voglia di scambiarci le labbra
per sapere che non te ne andrai
O almeno che ritornerai o almeno che ritornerai
 
Era da tempo che no, non mi sentivo così
Era da tempo che non riuscivo a perdermi
Non riuscivo a perdermi
 
Baciami e basta fammi girar la testa no che non basta
rifallo ho voglia di scambiarci le labbra
per sapere che non te ne andrai
O almeno che ritornerai
 
Baciami e basta fammi girar la testa no che non basta
rifallo ho voglia di scambiarci le labbra
per sapere che non te ne andrai
O almeno che ritornerai, che ritornerai o almeno che ritornerai

Huffington Post: “Shqiptarët zgjodhën korrupsionin më demokratik”

Elhaida Dani këndon “Baciami e basta” (VIDEO)