in

Exit Poll “Civitas Albania”: PD 42%, ndërsa PS 40%

Rezultati i exit poll-it për fondacionin Civitas Albania, ndryshe nga ai i IPR Marketing, është: PD fiton me 42%, ndërsa PS me 40%.

Fondacioni Civitas e ka bërë exit poll në bashkëpunim me kompaninë amerikane të sondazheve, Anzalone Liszt Grove Research, e cila ka kryer sondazhe për fushatën e Presidentit Barack Obama në vitin 2008 dhe 2012, me asistencën e drejtpërdrejte të një prej ortakëve të kësaj kompanie, Jeffrey Liszt.

Në shkallë aleance, sipas Civitas Albania, Aleanca për Punësim, Mirëqenie dhe Integrim e udhëhequr nga Sali Berisha ka fituar 48% dhe Aleanca për Shqipërinë Europiane e drejtuar nga Edi Rama ka fituar 46%. Për Civitas Albania, marzhi i gabimit është jo më i madh se 1,2%.

Civitas Albania ka realizuar Exit Poll-in me Anzalone Liszt Research (ALR), një firmë e specializuar në hulumtime. Anzalone Liszt Grove Research, është kompania e dytë më e njohur në botë në fushën e sondazheve elektorale dhe exit poll-eve. ALR operon prej 20 vitesh dhe ka kryer exit poll-e në SHBA duke anketuar në 9 shtete për zgjedhjet e vitit 2008 dhe më pas për zgjedhjet e 2012. Fondacioni Civitas dhe Anzalone Liszt Grove Research sipas drejtuesve, ka kryer me mijëra intervista të shpërndara në 11 qarqe të vendit dhe tha se po evidenton rezultate në rang kombëtar.

 

Exit Poll IPR Marketing: E majta fiton me 56%. E djathta shkon deri në 43%

Super hëna