in

Super hëna

Natyra ka ofruar një spektakël të mrekullueshëm. Në mbarë botën është parë këto orë hëna e plotë më e më e madhja e mundshme.
Për fakt se hëna ishte ishte e plotë dhe në distancën më të afërt me Tokën në orbitën e saj eliptike rreth planetit tonë jemi dëshmitarë të asaj që njihet si super-Hëna: një Hënë me më shumë shkëlqim, më e madhe se çdo ditë tjetër e me një ngjyrë pak a shumë rozë.
Super Hëna në Torino. Foto: Stefano de Rosa
Një fenomen i tillë ndodh pak a shumë një herë në vit: para natës së sotme, super-hëna e fundit ka qenë më 6 maj 2012, do të përsëritet më 10 gusht 2014.
Super Hëna në Vjenë
Super Hëna në Kiev

Exit Poll “Civitas Albania”: PD 42%, ndërsa PS 40%

SHQIPËRIA VOTOI – Rezultatet në kohë reale