in

Firence. Maksi-operacion kundër trafikut të drogës, 35 arrestime

Organizatës kriminale i janë sekuestruar 2 milionë euro. Nga të arrestuarit, 33 janë shqiptarë.

Romë, 23 janar 2014 – Financierët e Firences kanë kryer mëngjesin e sotëm 35 arrestime në një operacion të ndërmarrë në kuadër të luftës kundër trafikut ndërkombëtar të drogës. Urdhër-arrestet janë për 33 shqiptarë, një serb dhe një rumune, të cilëve u janë sekuestruar gjithashtu 2 milionë euro në prona të patundshme, të mira materiale dhe llogari bankare si dhe 30 kg kokainë e heroinë që të hedhura në treg do t’u sillnin fitime për 15 milionë euro.

Organizata e shkatërruar sot vepronte në shtetet Itali, Shqipëri e Holandë. Droga, kryesisht kokainë dhe heroinë, sillej nga veriu i Evropës për në Lombardi, Friuli Venecia Giulia, Veneto, Emilia Romagna, Toskanë dhe Puglia.

Sipas Guardia di Finanza, krerët e organizatës janë tre shqiptarë që lëviznin shpesh mes Shqipërisë e Holandës.

Të gjithë të arrestuarit duhet të përgjigjen për trafik ndërkombëtar të lëndëve narkotike.

(Ndiqni Shqiptariiitalise.com edhe në Facebook dhe Twitter)

Çeku social 2014. Të paktën 5.819 euro në vit për të qëndruar në Itali

Francë. Ndalohen 48 shqiptarë në një kamion frigorifer, do të hynin ilegalisht në Angli